El Centre Universitari de Manacor acollirà les cinc conferències del programa “Universitat oberta per a majors”

Les xerrades se celebraran cada dimecres a les 18 h i comencen el 2 de maig.
Aprendre no té edat. En aquesta màxima es basa el projecte Universitat Oberta per a Majors, que impulsa la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Centre Universitari de Manacor. Es tracta d’un projecte educatiu per a gent gran, que s’emmarca en el paradigma d’aprendre durant tota la vida. Així el cicle començarà dimecres que ve, dia 2 de maig, amb la xerrada “D’on surt la meva pensió?”.

La Universitat Oberta per a Majors “ha de servir per respondre a les inquietuds de la gent gran, és un estímul perquè puguin millorar els seus coneixements i també la seva qualitat de vida”, explica la batlessa, Catalina Riera. “La gent gran de Manacor tendrà la sort de poder escoltar sis prestigiosos experts i professors universitaris en conferències molt interessants i assequibles per a qualsevol persona”, ha explicat Jaume Rigo des del Centre Universitari de Manacor. I és que la UOM als pobles de Mallorca és un programa de cinc conferències, de temes diversos, que es durà a terme a Manacor i també en altres vint-i-set municipis mallorquins”, concretà el rector de la UIB, Joan Huguet, durant la presentació que dimecres dia 25 d’abril va tenir lloc a la Universitat.

A Manacor la UIB ha programat cinc conferències gratuïtes, se celebraran cada dimecres a les 18.00 h al Centre Universitari de Manacor, al carrer Pare Andreu Fernández, 12, entre dia 2 de maig i dia 6 de juny. Així el cicle s’encetarà el pròxim dia 2 de maig amb una conferència sobre el sistema de pensions, que impartirà el doctor Francesc Oliver, del departament d’Economia Aplicada. Dia 9 de maig tots els assistents podran escoltar el doctor Miquel Adrover, que impartirà la conferència “La química: una ciència essencial a la nostra salut!”. I dimecres dia 16 la doctora Cristina Nicolau, del departament de Biologia, parlarà de nutrició a la conferència “En el moment de menjar, l’hora importa”.

Dimecres dia 23 de maig de 2018 tothom que ho desitgi podrà escoltar la xerrada “Afrontar el dolor a través de l’activitat física”, que anirà a càrrec del professor Sergi V. Melis, del departament d’Infermeria i Fisioteràpia. Una setmana més tard, dimecres dia 30 de maig, el doctor Miquel Grimalt, del departament de Geografia, parlarà de “Contarelles, rondalles i documents com a fonts per a l’estudi del clima a les Illes Balears”. I per acabar el cicle, dimecres dia 6 de juny, Juan José Negreira parlarà d’història amb la conferència “De Manacor a les guerres de Cuba i Filipines”.

“Tots aquells que vulguin rebre un diploma d’assistència a les conferències poden inscriure’s al cicle a les oficines del Centre Universitari de Manacor, fins una estona abans que comenci la primera conferència”, explica el responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo. Amb tot, “les xerrades són obertes i d’accés lliure”, afegeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: