El Consell d’Infants es proposa que tots els nins i nines de Manacor puguin anar a l’escola a peu o en bicicleta

El consell es va reunir durant les vacances escolars per avaluar la feina feta.

El Consell d’Infants de Manacor es va reunir dijous passat, dia 25 d’abril, coincidint amb les vacances escolars de pasqua i els seus membres varen decidir impulsar una campanya per aconseguir que tots els nins i nines puguin anar l’escola a peu o en bicicleta. A més a més, durant la trobada també es va avaluar l’estat dels objectius que el Consell es va marcar el desembre passat i la feina feta. Després de celebrar el ple, els consellers i conselleres varen gaudir d’una aventura arqueològica al jaciment arqueològic de Son Peretó de la mà de l’estrafolari i divertit guia, l’amo en Jaume de Son Picot.

 

“Els consellers i conselleres estan decidits a fer que tant els infants com els adults facem servir menys els vehicles per moure’ns dins els nuclis urbans de Manacor i per això han decidit impulsar una campanya que permeti a tothom passat gust de caminar o d’anar en bicicleta pel nostre municipi i emprar menys el cotxe”, ha explicat la batlessa i presidenta del Consell d’Infants, Catalina Riera.

 

Durant el ple, els membres del Consell d’Infants també varen poder conèixer de primera mà els jocs infantils que s’instal·laran en parcs i places del municipi. I és que els consellers i conselleres varen demanar que els jocs fossin per a nins i nines més grans i l’Ajuntament ha tengut en compte la seva proposta. A més durant la reunió també es va recordar l’èxit de la cursa “Sumam quilòmetres de solidaritat”, que va reunir prop de mil alumnes de 5è i 6è de primària dels diferents centres escolars de Manacor per córrer a favor dels infants afectats per la torrentada del Llevant. Un esdeveniment impulsat pel Consell d’Infants que va servir per recaptar 1.948 euros.

 

En acabar el ple del Consell d’Infants tots els consellers i conselleres que hi han assistit s’han dirigit al jaciment arqueològic de Son Peretó, on han berenat i han participat en la visita teatralitzada que ha realitzat el personatge de l’amo en Jaume de Son Picot. Es tracta d’un pagès que recorda que abans de descobrir el monument ell hi sembrava al damunt. I també ha explicat tot el que han après els arqueòlegs en les seves excavacions d’ençà que la basílica paleocristiana es va descobrir l’any 1912.

El Consell d’Infants de Manacor té els objectius de promocionar els drets de la infància, de donar valor a la veu dels infants i rellevància a les seves opinions, de promoure la participació dels infants en l’àmbit municipal, de fomentar el treball col·lectiu en pro d’un bé comú i de millorar el municipi i fer-lo a mida dels infants.

Els representants dels nins i les nines del municipi de Manacor poden reflexionar i analitzar el seu entorn, opinar, expressar el seu punt de vista, les seves idees i propostes sobre els temes que els afecten directament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: