El Consell General d’El Pi ha decidit presentar mocions a tots els Ajuntaments en rebuig al projecte de pressupostos de l’Estat

La formació ha criticat que es consideri el factor d’insularitat com una inversió, i no com un suplement per compensar els sobrecostos i desavantatges que implica el fet insular.

 

El Consell General, màxim òrgan entre congressos d’El PI- PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha decidit presentar mocions a tots els Ajuntaments en rebuig als pressupostos general de l’Estat per a 2022.

 

El president de la formació, Tolo Gili, ha explicat que “de forma estructural, exercici pressupostari estatal darrere exercici pressupostari, les Illes Balears estan a la coa de la inversió prevista per l’estat”, i ha afegit que demanam “al Govern de les Illes Balears  que valori el projecte de pressuposts generals de manera objectiva i no partidista, fent els càlculs de mitjanes de forma homogènia i evitant la manipulació de les previsions numèriques.”

 

Així mateix, Gili ha assenyalat que “dins el conjunt d’inversions territorialitzades el projecte de pressuposts preveu una inversió total per a les Illes Balears de 172 milions d’euros, és a dir, 141 euros per habitant a Balears quan la mitjana de l’estat és de 274 euros per habitant. Mentre que als pressuposts del 2021 la inversió per habitant a Balears

era de 175 euros quan la mitjana estatal era 257 euros per habitant. Per tant, les xifres pel 2022 encara són pitjors que les previstes pel 2021.”

 

El portaveu d’El Pi al Parlament, Josep Melià, ha criticat que el Govern catalogui com una inversió el factor d’insularitat. “El factor d’insularitat no té com a objectiu situar a les Balears a la mitjana d’inversió de l’estat, és un instrument per assegurar la deguda compensació de les conseqüències econòmiques inherents a la discontinuïtat territorial que implica el fet insular.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: