El Cor Arts Antigua celebrà un homenatge a Jaume Santandreu

El dissabte 12 de març al Teatre de Manacor, el Cor Arts Antiqua va retre homenatge a Jaume Santandreu, amb el magnífic concert «Tonades del sen terròs, a partir del llibre de Set poemes del Sen, del propi Santandreu, titulades Auca del sen Gostí, Nadala del sen terròs, l’Ovella morta, Lliçó de l’aviram, Cançons de Sant Antoni, Complanta per un ropit, i Confessió esburbada d’un pobre terròs.
Les obres van ser musicades per Josep Ros Sancho, el quan em va comentar que “les peces no són fàcils de cantar, tenen moltes harmonies, canvis de compassos i de ritme”. La idea d’aquest concert va sorgir del component d’Arts Antiqua, recentment desaparegut, Eduard Servera, i que Ros va voler dedicar-li la seva darrera composició titulada “Eduard”, que també es va estrenar. El Cor Arts Antiqua va fer una magnífica actuació que cal felicitar, així com a la seva directora Eulàlia Salbanyà, a Maria Àngela Riera ( flauta) i al gran pianista Andreu Riera.
Acabat el concert, el protagonista de l´homenatge, Jaume Santandreu i Sureda, va pujar a l’escenari per agrair el reconeixement a la seva persona, cridant a l´escenari a Miquel Àngel Castell, coordinador de Can Gazà, manifestant públicament la seva voluntat de viure amb ell. Després va llegir un poema, i va mostrar el seu amor per Castell, en uns moments que els assistents després de la sorpresa inicial van qualificar l’acte de molt emotiu.

Fotografies: Joan Servera “Imatges”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: