El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament segueix fent feina per fer front a l’augment de la demanda derivada de la crisi sanitària

La tasca que rep el departament ha incrementat molt des de l’inici de la pandèmia.

Des de l’inici de la pandèmia les necessitats del municipi han canviat i el departament de Benestar Social ha estat un dels més afectats per aquesta causa. És per això, que des de l’Ajuntament va pujar de forma immediata el pressupost a aquesta àrea i es va incrementar en 300.000 euros. Una inversió que ha servit perquè el departament hagi pogut desenvolupar durant aquest temps les seves tasques amb fluïdesa i atendre de manera eficaç l’augment d’aquesta demanda. 


Així, en aquest aspecte una primera acció fou la contractació al mes de maig d’una treballadora social per tal de poder atendre a totes les persones amb menys de deu dies d’espera així com oferir, durant els mesos de confinament, suport psicològic per a totes les persones que ho necessitaven. 


En aquests moments, la xifra d’unitats familiar que recorre al servei de banc d’aliments és de 104, una xifra que l’any 2019 era tan sols de 25 i que arribà a superar les dues-centes en els mesos més crítics. 


En el mateix sentit s’han arribat a atendre el doble de persones que l’any passat pel que fa a informació i assessorament i s’ha ofert ajuda directe a totes aquelles famílies amb infants o joves amb edat escolar per facilitar l’accés a la formació a distància, cobrir necessitats de material escolar, llibres, etc., així com amb suport dins la unitat familiar i els problemes que hagin pogut sorgir a través de les educadores socials. 


Per altra banda, s’han iniciat nous programes com el projecte “Feim comunitat”; un projecte de treballs a la comunitat per a persones que reben ajuda per cobrir necessitats bàsiques al qual han participat 45 persones o l’oferiment d’allotjament alternatiu per a persones que s’han trobat sense habitatge. Aquest recurs ha cobert temporalment la necessitat d’habitatge a 7 persones. 

Finalment, el departament ha seguit amb la tasca als centres de Dia després de la seva reobertura on s’està fent l’activitat amb normalitat i no s’ha detectat cap cas de Covid-19 en aquest temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: