El festival Emparaular du a Manacor tretze propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral

L’Ajuntament de Manacor impulsa una nova proposta per “engrandir encara més l’univers escènic del municipi i fixar-nos en la força de la paraula dita en veu alta i la nostra tradició oral”, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

Així, la primera edició del festival emParaular recull tretze propostes que es podran veure de manera gratuïta a diferents espais no convencionals de Manacor des de dijous dia 21 de setembre fins dissabte dia 23.

Dijous dia 21 de setembre a les 20.15 h el festival s’obrirà amb La cançó com a memòria, una conferència cantada encapçalada per Biel Majoral que, acompanyat de músics, omplirà la sala d’actes de la Institució Pública Antoni M. Alcover. L’endemà, divendres dia 22 de setembre el claustre de Sant Vicenç Ferrer acollirà a partir de les 20 h l’espectacle Lectures en Veu Alta i una hora més tard començaran a sonar les cançons i els romanços dels músics de Nou Romancer.

Els espectacles de caire familiar arribaran al festival durant el dematí de dissabte dia 23. A les 11 h el Dimoniarrus del Circ Bover aterrarà a la Institució Pública Antoni M. Alcover. I a les 12 h l’actriu i narradora Jordina Biosca durà Les Bruixes fins a la plaça de la Rectoria. Dissabte capvespre, a partir de les 18 h, tots els que vulguin assistir a algun dels espectacles i passejar per diferents racons amagats de Manacor, públics i privats, podran participar en el cicle Històries a tres bandes. Es tracta de tres espectacles, Fragments d’una nova estació, Jonàs, una subversió del mite de la balena i Paraula d’Arxiduc. Els que vulguin assistir-hi “ens trobarem a les 17.45 h a la plaça de les Verdures i començarem un recorregut per diferents racons amagats de Manacor, públics i privats, on es desenvoluparan aquests tres espectacles de petit format que han ideat creadors com Eulària Arlés, Joan Miquel Artigues, Marga López o Miquel Àngel Torrens”, ha explicat el tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Llorenç Carreras.

Però el primer festival emParaular s’allargarà durant la nit de dissabte amb el cicle Misteri al parc, que omplirà el parc municipal d’històries fantàstiques i misterioses. L’Hort del Rector Bordoy, Na Margalideta del Teatre, Miquel Palmer, La mort de l’assassí i L’últim recurs són les petites històries que Sebastià Riera, Carme González, Pere Bonet, Toni Lluís Reyes i Jordina Biosca hi interpretaran a partir de les nou del vespre de dissabte dia 23 de setembre. Des del departament de Cultura expliquen que aquest “és un festival singular i els espectacles es desenvolupen en una localització especial: espais que s’han cercat expressament per a cada acte i que majoritàriament resulten ser espais poc habituals. Tots aquests elements permeten als espectadors poder gaudir de propostes inusuals i atractives en espais emblemàtics que prenen una nova dimensió quan se’ls utilitza amb una intenció diferent a l’habitual.”. Així, la proposta de l’emParaular és diversa i proposa històries tant narrades com cantades amb un únic nexe d’unió: la força de la paraula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.