El Govern Balear invertirà 4,2 milions en un museu del ferrocarril a Son Carrió

El Govern invertirà 4,2 milions d’euros de l’impost turístic en els pròxims tres anys per crear un museu del ferrocarril en una nau propietat de Serveis Ferroviaris de Mallorca a Son Carrió, un projecte que podria incloure un tram de quatre quilòmetres pel qual circularia un tren històric.
Aquest tram ferroviari entre Sant Llorenç i Son Carrió està en fase d’estudi dins de procés d’elaboració del projecte museístic, donat a conèixer dimecres 18 de novembre, pel vicepresident del Govern, Biel Barceló, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, que van visitar la nau que acollirà el museu.

«La col·lecció de ferrocarrils antics s’emmarcarà dins d’un espai museïtzat que permeti entendre el paper del ferrocarril i del transport públic en general per a l’economia i la societat de les Illes Balears al llarg de la història», destaca el Govern en un comunicat.

En el projecte, que preveu la recuperació de nombrós patrimoni ferroviari antic com locomotores, cotxes i vagons, s’inclouran eines explicatives de «realitat augmentada» i de «realitat virtual».

La iniciativa suposarà la creació de 14 llocs de treball, 9 d’ells destinats a persones amb discapacitats, i es durà a terme formació específica per a la recuperació d’habilitats lligades a al manteniment dels elements del museu, que es gestionarà a través d’un centre especial d’ocupació.

S’han realitzat estudis per determinar la viabilitat del projecte segons els quals un 74% dels turistes es declaren interessats en visitar un museu del ferrocarril històric, amb la qual cosa s’estima una mitjana de 90.000 visites anuals, tant de turistes com de residents, inclosos escolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.