El jaciment de Son Peretó estrena 13 panells informatius subvencionats per Patrimoni

L’objectiu del Consell és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc.

El jaciment arqueològic de Son Peretó a Manacor compta amb 13 nous panells informatius amb explicacions sobre les restes paleocristianes, així com del material que se n’ha extret i que forma part del fons del Museu d’història de Manacor. Aquests plafons s’ha pogut instal·lar gràcies a una subvenció d’11925,17 euros concedida per part del departament de Patrimoni del Consell a l’Ajuntament de Manacor.

 

Durant la presentació del projecte la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha agraït la feina feta tant per part del consistori com del Museu i ha reiterat el suport del Consell a projectes que tenguin com a objectiu fer “que de cada vegada els jaciments siguin més accessibles i estiguin ben conservats”. A més, Coll ha destacat la importància de, “després de molts d’anys de donar suport les tasques d’excavació ara fer difusió de la feina feta i dels resultats obtinguts”.

La directora del Museu de Manacor, Magdalena Salas, ha explicat que davant la impossibilitat de tenir una persona permanentment a Son Peretó per a poder fer visites guiades, han aprofitat la nova senyalització per a afegir codis QR que apunten a una aplicació en què hi ha textos explicatius, àudios i en llengua de signes. La informació està disponible en català, castellà i anglès.

 

D’altra banda, la regidora de Cultura de Manacor, Núria Hinojosa, ha destacat que, amb la nova senyalització, els codis QR i el fet d’haver pujat la informació a l’aplicació sketchfab, situa el Museu de Manacor està a l’avantguarda en difusió de l’arqueologia. Actualment, el Museu de Manacor compta amb 19 models de peces del seu fons amb models 3D disponibles a l’aplicació i compten amb més de 6.000 visites.

El finançament del projecte de Son Peretó prové de la convocatòria de subvencions de 2019 per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològics i que va posar 217.722,98 € a disposició dels ajuntaments de Mallorca per aquest fi.

Podeu consultar alguns dels models al següent enllaç:​

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: