El maridatge de vi, música i poesia de Fires i Festes, omple la seu del Museu de Cultura, Viticultura i gent

“Molts poetes, al llarg de la Història en majúscules, han vist en el vi l’experiència i l’exaltació de la llibertat i de la transgressió.
Des dels bíblics Noè, David o Salomó, fins als poetes maudits com Baudellaire, Bataille, Dylan Thomas, Yeats… passant pels poetes àrabs andalusins fins als més actuals i nostrats com Carner, Estellés, Vinyoli…” Amb aquesta realitat com a teló de fons la Confraria de Tastavins de Manacor, el poeta Miquel Mestre, el músic Andreu Riera i el flautista Josep Francesc Palou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor oferiren un tast de vi “per afinar la sensibilitat en la recepció de les músiques i dels poemes que s’interpreten”, explicaren els organitzadors.

El maridatge de vi, música i poesia va fer possible que més d’un centenar de persones gaudissin d’un tast de cava, vi rosat, vi blanc i vi negre mentre sonaven músiques i es recitaven poemes triats especialment per maridar amb cada vi que es tastà durant l’horabaixa i la nit de dimecres. Així, tots els assistents feren seus els versos de Pere Tàpias, que declamats en la veu del rapsode Miquel Mestre ressonaren a la clastra de la torre dels Enagistes: “Que una copa de vi és com un poema, per anar tastant-lo molt lentament, una copa de vi és tot un poema, per saborejar-lo ben pausadament”.

Durant aquest especial maridatge, que presentà Mònica Nigorra, també es llegiren alguns poemes de Josep Maria de Segarra, Miquel Mestre, Charles Baudelaire o Pablo Neruda, mentre Andreu Riera i Josep Francesc Palou interpretaven composicions musicals de Francis Poulenc, P. Antoni Soler, Beethoven, Astor Piazzola, Mozart, Antoni Parera Fons o Georges Bizet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: