Les jugadores de l’equip de bàsquet mini femení Creuers Illa Balear es proclamen Campiones de Mallorca

En tres dies de somni el mini femení ha aconseguit el que només fa uns anys molts donaven per impossible: un Campionat de Mallorca per al bàsquet femení del Bàsquet Manacor.

L’any passat van ser els cadets i enguany han estat les mini. Amb treball, esforç, talent, afecte i estimació un club mitx com el nostre assoleix fites importants dins el bàsquet a Mallorca i a les Illes.

És, sobretot, mèrit de les nines i de l’equip tècnic. I també de les famílies, de tots els jugadors i jugadores que els han donat suport, de l’afició que ha estat present a la pista animant durant els tres dies. És un triomf de les nines, és un triomf del bàsquet de base, de l’esport com a element educatiu. És el premi a una manera d’entendre la pràctica esportiva des del respecte als nostres jugadors –a tots els jugadors dels equips del club- i als jugadors dels equips rivals.

Hem guanyat tres partits i hem fet amics entre les aficions de La Salle de Palma, del Bàsquet Pla i de Sa Indioteria. Però no ha estat fàcil. Les emocions eren a flor de pell i la igualtat entre els quatre equips ha estat la tònica del campionat. L’equip tècnic de l’equip va moure la banqueta i va donar oportunitats a totes les jugadores. Mentre alguns equips descarten jugadores a l’hora del campionat, el B. Manacor aposta pel bloc de tota la temporada i enforteix els llaços de l’equip. I els resultats van demostrar que era una decisió sàvia, perquè va permetre superar el hàndicap de dues lesions al primer encontre, a més d’ètica. Aquests han estat els resultats:
La Salle de Palma, 60 – B. Manacor Creuers Illa Balear, 77.
B. Pla, 55 – B. Manacor Creuers Illa Balear , 70.
B. Manacor Creuers Illa Balear, 70 – S’Indioteria, 56.

Sens dubte una de les claus del torneig ha estat la defensa. Les manacorines no han encaixat més de 60 punts en cap dels partits. En canvi en atac n’han aconseguit anotar devers 70 en cadascun.

La defensa individual, pressionant, és un dels signes d’identitat del B. Manacor a totes les categories. Això va facilitar la recuperació de moltes pilotes i compensar l’altura i el físic d’algunes jugadores rivals, sobretot en el cas de S’Indioteria al darrer partit del campionat, partit en el qual les manacorines es jugaven el primer lloc i en què al darrer període les visitants van estar a punt de donar-nos un ensurt.

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.