El museu de Manacor inaugura “TIC-TAC”, l’exposició que explica als més petits què passa amb el pas del temps

Prop d’un centenar de persones acudiren divendres passat a la inauguració de l’exposició Tic-Tac, el pas del temps, una mostra produïda pel Museu de Manacor i que “és la primera que feim enfocada al públic infantil i també la primera que feim sense que s’exposin objectes del museu”, explica la directora, Magdalena Salas. I en aquest sentit la intenció del museu i la de les dues comissàries de l’exposició, Laura Cifo i Lourdes Melis, és ben clara.

“Aquesta exposició és una aposta per reivindicar la funció educativa que tenen els museus, i per això volem que venguin a veure-la persones de totes les generacions”, va explicar la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, durant la inauguració. “La mostra és ideal per visitar en família, és assequible i entretinguda per a tots els públics”, va afegir Llodrà. “Volem facilitar que els infants puguin assimilar el concepte del pas del temps perquè no sempre els resulta fàcil i per molts d’ells allò més antic que coneixen són els padrins”, puntualitzà en aquest sentit la directora del museu.

I amb aquesta voluntat l’exposició, mitjançant panells interactius, intenta fer comprendre les transformacions del món mitjançant l’evolució històrica i les transformacions en la vida dels homes i dones a través de l’evolució biològica. “Oferim jocs perquè els que visitin l’exposició puguin interactuar amb aquests dos conceptes i analitzam l’evolució de la indumentària, el menjar, la religió, l’art o l’arquitectura, entre altres coses”, expliquen des del museu.

Així els que visitin l’exposició es trobaran amb un recorregut que els oferirà jugar amb mapes i diferents activitats que els permetran interactuar i comprovar que el temps passa i amb ell canvien les costums i la vida de la gent. Així l’exposició es basa en diversos mapamundis que ubiquen els canvis que ha produït l’evolució històrica en el món i en la vida de les persones. Uns mapes que inclouen imatges, jocs i pantalles que ajuden a interpretar l’evolució històrica del món.

Però l’exposició Tic-Tac, el pas del temps no només parla d’evolució històrica. També de la biològica i per això “es fan servir arbres genealògics que ajuden a entendre que hi ha moltes generacions de persones que ens han precedit i han viscut de manera diferent a com vivm nosaltres”. Des del Museu han convidat tots els centres escolars del municipi a visitar l’exposició, “i volem fer extensible la convidada a totes les escoles de Mallorca i d’arreu perquè sabem que el pas del temps és un concepte difícil d’entendre per als més petits i l’exposició dóna eines útils perquè els nins i nines el puguin assimilar”, expliquen des del museu.

Aquesta mostra interactiva es podrà visitar fins el 25 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.