El nou betlem mallorquí de Manacor es podrà visitar fins el proper 7 de gener a la Plaça de ses verdures

La figura de Sant Antoni que amaga el betlem se sortejarà en un concurs

L’Ajuntament de Manacor, en col·laboració amb els comerciants de la plaça de ses Verdures i amb l’Associació de Betlemistes de Mallorca, ha impulsat l’exposició d’un betlem tradicional en un dels punts més emblemàtics de la ciutat. “Aquesta iniciativa ens permet fer present un betlem al carrer, que és una de les nostres tradicions de Nadal, i al mateix temps ens acosta al mercat municipal i als productes de qualitat i de proximitat que s’hi venen”, ha destacat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

“Aquest betlem és una realitat gràcies a l’esforç de molta gent, hi han contribuït els comerciants de sa Plaça que demanaven suport per fer qualque acció aquestes festes, l’Ajuntament hi ha volgut contribuir i els artesans betlemistes han fet possible aquest gran betlem que tothom pot contemplar”, ha resumit la delegada de Comerç i Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà. Durant la presentació del betlem, els membres de la Coral de Fartàritx han cantat algunes cançons de Nadal i han animat tothom a contemplar el betlem de la plaça de ses Verdures en deteniment.

Per convidar tothom a visitar el betlem molts dels comerços del centre de vianants indicaran amb fletxes i senyals la ruta per anar a veure el betlem de la plaça de ses Verdures, que tothom podrà contemplar fins dissabte dia 6 de gener. “Es tracta d’un autèntic betlem mallorquí i totes les figures, les cases i molts dels elements del betlem són fets a Mallorca pels artesans de l’Associació de Betlemistes”, ha explicat la presidenta de l’associació, Margalida Bover.

Sant Antoni s’amaga

Per fer reviure l’antiga tradició mallorquina d’amagar un frare entre les figures del betlem amb l’objectiu que els nins i les nines els cercassin, els encarregats de muntar el betlem han hi han amagat una figureta de Sant Antoni. Una figura que se sortejarà entre tots els que aconsegueixin trobar-la. Per entrar al sorteig, a més de trobar la figura de Sant Antoni, heu d’escriure el vostre nom i telèfon en una de les butlletes que hi trobareu. Indicau on s’amaga sant Antoni i dipositau la resposta a la bústia del betlem. Entre tots els participants es farà un sorteig i la persona guanyadora rebrà la figureta de sant Antoni.

Des de l’Associació de Betlemistes de Mallorca expliquen que “en el segle XVIII, arreu de tota l’illa de Mallorca s’acostumava a posar un frare amagat en els betlems però aquest costum es va anar perdent fins que va desaparèixer quasi totalment, i ara l’Associació de Betlemistes de Mallorca intenta animar tothom a recuperar-lo”, aclareixen des de l’associació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: