El nou hospital de dia de salut mental de Porto Cristo entra en funcionament per oferir servei a la comarca

El nou servei, que depèn de l’Hospital de Manacor disposa de quinze places per a pacients amb malalties mentals que necessiten atenció durant algunes hores al dia.

El nou Hospital de dia de Salut Mental de Porto Cristo es posa en marxa amb quinze places que depenen del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Manacor i prestant atenció especialitzada mitjançant un equip multiprofessional compost per una psiquiatra, un psicòleg clínic, una infermera especialista en salut mental i una terapeuta ocupacional. Els usuaris de l’Hospital de Dia de Salut Mental són pacients de més de 18 anys derivats des dels diferents dispositius de salut mental del Sector Sanitari de Llevant per seguir un tractament en règim d’hospitalització parcial durant un temps limitat, que pot oscil·lar entre unes quantes setmanes i unes quants mesos, depenent de l’evolució de cada pacient.

La nova unitat està ubicada a les mateixes instal·lacions del Centre de Salut Porto Cristo i annexes al Centre de Cultura, gràcies a la col·laboració de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, l’Hospital de Manacor, l’Ajuntament de Manacor i la delegació de Porto Cristo. “Aquest nou hospital acosta els serveis públics al ciutadans i per això tots estam d’enhorabona; treim rendiment a aquest espai, que continuarà essent el Centre de Cultura els horabaixes, perquè l’activitat de l’Hospital de Dia acaba a les 14 h”, ha explicat el president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila.

De fet Joan Gomila; juntament amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha acompanyat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera Patricia Gómez; i la directora de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell a la visita que han fet a les instal·lacions del nou Hospital de Dia de Salut Mental de Porto Cristo. Les activitats en el centre es duran a terme en horari de 9.00 a 14.00, de dilluns a divendres.

Cada pacient tendrà un pla individualitzat. L’Hospital de Dia proporcionarà una atenció continuada en què el pacient rebrà un tractament intensiu, multidisciplinari i personalitzat, que li permetrà mantenir la vida familiar i social durant el procés terapèutic. D’aquesta manera es garanteix una atenció sanitària més eficient, que acosta al pacient la intensitat de tractament que necessiti segons la malaltia que pateixi però mantenint les activitats quotidianes, cosa que contribuirà a minimitzar l’estigmatització i la marginació social d’aquest tipus de pacients.

La presidenta Francina Armengol ha afirmat que el nou Hospital de Dia de Salut Mental de Porto Cristo “forma part del pla d’inversions que està millorant l’assistència sanitària al Llevant de Mallorca i del nou Pla Estratègic de Salut Mental perquè recupera recursos sanitaris que es destinen a les 185.000 persones amb malalties mentals que viuen a Balears”. Per la seva banda, la consellera Patricia Gómez ha remarcat que “aquest nou servei ens permet avançar en l‘apoderament dels usuaris, respectant principis basics com la independència, autonomia i dignitat de les persones. Ens dona eines per lluitar contra l‘estigma i per fomentar la integració de les persones amb malalties mentals”.

A la vistia també hi han participat els regidors de l’Ajuntament de Manacor Antònia Llodrà, Pedro Rosselló i Núria Hinojosa; a més del director general de l’Ib Salut, Juli Fuster; i la cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Manacor, Rosa Molina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: