El Parlament aprova una iniciativa d’El Pi que insta al Govern a dotar de més recursos econòmics el projecte del Hub Audiovisual

Aquest ha de ser un projecte ambiciós, suficientment dotat econòmicament, que serveixi de fil conductor i dinamitzador de l’efervescent moment que viu el món audiovisual a Balears.

 

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat a iniciativa d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, una proposició no de llei que insta al Govern de les Illes Balears a dotar de més recursos econòmics la creació del Hub Audiovisual de la Indústria Cultural de les Illes Balears, fugint de la creació de grans infraestructures, incrementant el pressupost per al foment de la producció local i afavorint la col·laboració de les empreses internacionals que cerquen les illes com a plató amb les productores locals.

 

La diputada d’El Pi, Lina Pons, ha declarat que des d’El Pi, “pensam que ha de ser un projecte ambiciós, suficientment dotat econòmicament, que serveixi de fil conductor i dinamitzador de l’efervescent moment que viu el món audiovisual a Balears, gràcies a l’existència de companyies i professionals que són ja una referència en l’àmbit nacional”.

 

Segons Pons, “aquest Hub ens ha de permetre atreure i retenir talent, ha de suposar un pla transversal de suport sense precedents que acceleri la recuperació, desenvolupi el potencial competitiu i creï ocupació, no només a les indústries creatives sinó també a les auxiliars, a la vegada que ha de garantir l’estabilitat dels professionals”.

Amb tot, la diputada ha assegurat que la creació d’un Hub suposa una gran oportunitat per a convertir Balears en un referent de la producció audiovisual. “Funcionaria com a reclam inicial per a grans plataformes estrangeres, però sobretot hauria de servir principalment, per a impulsar i desenvolupar la indústria audiovisual local, per això és imprescindible la participació en aquest projecte de les associacions més significatives del sector”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: