El Parlament aprova una iniciativa d’El Pi que rebutja els pressupostos generals de l’estat

Pep Melià reclama que els comptes es modifiquin perquè la previsió d’inversió a les Balears estigui com a mínim a la mitjana estatal.

 

La comissió d’Hisenda ha aprovat una proposta d’El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS on es demana que el Parlament rebutgi els pressupostos generals de l’estat perquè les Balears com a comunitat més afectada per la crisi econòmica fruit de la Covid-19 no pot estar a la cua d’inversió estatal. El diputat de la formació, Pep Melià, ha defensat una iniciativa on també reclamava que els comptes es modifiquin perquè la inversió a les Balears com a mínim estiguin a la mitjana estatal. Un punt que finalment no s’ha aprovat.

Melià ha deixat clar que “moltes de les inversions que havia de fer l’Estat a les Balears històricament o han quedat paralitzades com el conveni de carreteres, o no s’han posat en marxa com és el cas de l’anomenat conveni ferroviari o han acabat en plets que han obligat al retorn de doblers com és el cas de la remodelació de la platja de Palma, en què recentment s’ha condemnat al Govern Balear a retornar a l’estat més de 18 milions d’euros”.

El diputat d’El Pi, ha deixat clar que “vist que les Illes Balears són la comunitat autònoma amb una afectació més gran per la crisi econòmica de la Covid, amb una baixada del PIB al voltant del 30%, és evident que haurien de ser la comunitat qui més ajudes rebés, ja que és la més perjudicada”.

En aquest sentit, Melià ha afirmat que “ les Illes estarien un 82% per davall de la mitja d’inversió a les diferents comunitats, així a Balears la inversió per habitant seria de 175 euros mentre a Múrcia seria de 418 euros o Castella i Lleó 353 euros, essent la mitjana estatal 257 euros/habitant.” ”Resulta insultant”, ha afegit, “que es puguin presentar uns pressuposts tan discriminatoris, més a un exercici on les Balears, més que mai, necessiten suport.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: