El Parlament rebutja la iniciativa d’El Pi que exigeix que el propietari d’un immoble ocupat el pugui recuperar en 24 o 48 hores

La formació també ha demanat que es derogui qualsevol normativa que endarrereixi els terminis per recuperar de forma ràpida la propietat hi hagi o no hi hagi intimidació o violència

 

2 de juny de 2021. El Parlament de les Illes Balears ha rebutjat una iniciativa d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que insta al Govern de l’estat a garantir que el propietari d’un immoble ocupat il·legalment, el pugui recuperar en 24 o 48 hores. La formació també demana que es derogui qualsevol normativa que endarrereixi els terminis per recuperar de forma ràpida la propietat hi hagi o no hi hagi intimidació o violència.

 

La diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, ha assegurat que “davant la il·legalitat els poders públics han de garantir respostes àgils i eficients perquè qui ha estat violentat en els seus drets retorni de forma immediata a la situació anterior a la il·legalitat”. Segons Sureda, “l’ocupació il·legal no només és una despossessió il·legítima del titular d’uns drets sinó que a més genera, molt sovint, inseguretat dels veïnats de l’immoble ocupat i genera problemes amb la comunitat de propietaris”.

 

Recentment l’Estat ha aprovat el Real Decret Llei 1/2021 que procedeix a fer un canvi legal que acaba provocant que els subjectes que han realitzat una ocupació il·legal sense intimidació o violència no puguin ser expulsats de manera ràpida i immediata, generant un règim jurídic que fa més difícil la recuperació de l’immoble en relació amb el règim jurídic aplicable abans d’aquesta modificació.

 

Així mateix, en molts països europeus tenen previstes vies legals per a recuperar la possessió d’un immoble en un breu termini de temps i en seu policial. Per exemple, Holanda només exigeix una denúncia policial per a recuperar-la tot exhibint el títol de propietat i que els posseïdors no disposen de cap títol. A França la policia pot desallotjar a un okupa il·legal durant les primeres 48 hores d’ocupació des del moment del coneixement d’aquest fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: