El Pi aconsegueix el compromís del Parlament perquè la Serra de Tramuntana sigui declarada zona catastròfica

Pons ha demanat al Govern “que ho defensi amb tots els mitjans que té al seu abast i que s’ajudi aquesta zona afectada pel cap de fibló”.

EL-PI PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha defensat al Parlament una iniciativa per demanar al Govern de l’estat que declari zona catastròfica l’àrea de la Serra de Tramuntana afectada per l’esclafit i el cap de fibló. Aquest fenomen climàtic va afectar els municipis de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa i va causar una important destrucció del paisatge, de la biodiversitat i va afectar elements patrimonials dignes de preservació, també va afectar serveis bàsics i a béns immobles privats.

 

La portaveu d’El Pi al parlament, Lina Pons, ha explicat que “la destrossa va ser grossa i rellevant tant en l’aspecte ambiental com en l’aspecte purament econòmic. Van quedar afectades entre 700 i 800 hectàrees ubicades a una àrea declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO”. I ha afegit que “demanam al Govern de les Illes Balears que defensi amb tots els mitjans que té al seu abast la declaració de la zona de la Serra de Tramuntana afectada pel cap de fibló com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, i, si es cau, que impugni jurisdiccionalment la seva possible denegació per part del Govern de l’Estat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: