El Pi aconsegueix el suport del Consell en la defensa del sector de la caça

El ple del Consell ha donat llum verda a una moció de la formació en què s’ha declarat el suport i el compromís de la institució insular amb la continuïtat de l’exercici de l’activitat cinegètica degudament ordenada i respectuosa amb els animals de caça, les espècies i el medi ambient.

 Així mateix, també s’ha aprovat instar al Govern de l’Estat a replantejar l’avantprojecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals que envaeix les competències en caça de les comunitats autònomes.

 

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat una moció d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS en defensa del sector de la caça. La institució insular ha declarat el seu suport i el seu compromís amb la continuïtat de l’exercici de l’activitat cinegètica degudament ordenada i respectuosa amb els animals de caça, les espècies i el medi ambient.

 

La portaveu de la formació al Consell, Xisca Mora, ha assegurat que la caça és una activitat amb una gran tradició a les Illes Balears, que al llarg del temps s’ha anat ordenant i planificant. “Resulta indiscutible que la caça exercida de manera responsable pot ajudar al manteniment de la biodiversitat des d’un punt de vista ambiental i donar continuïtat a una activitat molt arrelada que ajuda a mantenir les finques rústiques”.

 

Així mateix, també s’ha aprovat instar al Govern de l’Estat a replantejar l’avantprojecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals a fi i efecte de respectar les competències de les comunitats autònomes i, concretament, a no regular el món de la caça ni establir noves obligacions o prohibicions amb relació als animals dels caçadors i altres espècies.

 

Segons Mora, “és a les Illes Balears a qui li correspon definir l’ordenació i les exigències de detall per a l’exercici de la caça. L’avantprojecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals esgota la matèria, ja que la regula amb tal grau de detall que no deixa marge a les comunitats autònomes per establir una política pròpia”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: