El Pi aconsegueix que el Parlament aprovi un pla de xoc per donar suport el petit i mitjà comerç

El diputat de la formació, Josep Melià ha presentat un paquet de 12 mesures per incentivar el consum.

 

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha aconseguit que el Parlament aprovi un pla de xoc per donar suport el petit i mitjà comerç. El diputat de la formació, Josep Melià, ha proposat un pla de xoc amb un paquet de dotze mesures de les quals 10 han rebut llum verda. L’objectiu és incentivar el consum i recolzar el petit i mitjà comerç que està en una situació molt complicada a causa de la crisi de la Covid.

 

Entre les mesures que es tiraran endavant, destaquen bonus per incentivar el consum, disminuir els preus dels pàrquings i que es reforci la proposta de centres a cel obert. Melià ha explicat que “sabem que no hi ha remeis màgics, la situació és molt delicada però necessitem fer coses per, com a mínim, suavitzar el cop”. Melià ha mostrat el seu rebuig perquè “no s’ha volgut crear un observatori del comerç i una escola universitària del sector, fonamentals per la reactivació econòmica.”

 

El diputat d’El Pi ha afirmat que “s’han de desenvolupar polítiques a curt i a llarg termini amb l’objectiu clar de mantenir el teixit comercial perquè no tanquin els comerços i els treballadors es quedin a l’atur.” Segons Melià, “al govern hi ha apatia, un continuisme, com sinó estiguéssim al davant d’una crisi molt greu provocada per la Covid.” El diputat Josep Melià, ha recordat també que “s’ha d’evitar la construcció d’altres noves grans superfícies com Ses Fontanelles.” En aquest sentit, Melià ha apuntat que “encara tenim el projecte rodant per damunt de la taula i s’ha d’anar molt més enllà, el nostre grup va presentar una iniciativa parlamentària a on proposava diferents mesures en aquest sentit”.D’altres propostes de la formació per reactivar el sector són millorar la penetració del comerç on line, i allargar els ERTOs fins maig 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: