El Pi celebra que el Govern decideixi internalitzar els Serveis Informatius d’IB3

La formació ha presentat durant el darrer any diverses iniciatives i preguntes parlamentàries per reclamar al Govern que donés aquesta passa i apostés per la internalització.

 El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS celebra la dedició adoptada pel Govern d’internalitzar els Serveis Informatius d’IB3. La diputada Lina Pons ha mostrat la seva satisfacció per aquest anunci, i ha recordat que al mes de març del 2021, “el Pi va registrar una moció, que el Parlament va aprovar, en què es demanava al Govern que en un termini màxim de nou mesos decidís la viabilitat d’internalitzar els serveis informatius”.

Segons Pons, “El Pi fa anys que demana una definició del model d’IB3 que el Govern no ha volgut realitzar. La decisió sobre la internalització hauria de formar part d’aquest model, esperem que així sigui”.

La diputada ha assegurat que “hem fet feina de valent, i hem pressionat perquè el Govern donés aquesta passa i decidís internalitzar el Servei d’Informatius. Fins ara no ha vetllat pels drets dels treballadors”, i ha afegit, “és essencial la tasca dels mitjans de comunicació públics en favor del dret a la informació i per garantir una societat construïda sobre el valor del pluralisme polític, imprescindible en una societat democràtica”.

Pons ha declarat que, “ara, vetllarem perquè es compleixi l’anunci que ha fet el Govern i que de forma progressiva, a mesura que acabin les subcontractes, els treballadors i treballadores passin a ser personal propi de la comunitat. Una radiotelevisió pública de qualitat requereix les millors condicions pels professionals que hi treballen”.

Per altra banda, la diputada ha indicat que la gran fita també serà saber què passa amb els treballadors de programes, “que fa molts anys que tenen el sou congelat i cap garantia d’estabilitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: