El Pi critica que es pagui l’ampliació del metro al Parc Bit amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible

El Parlament ha rebutjat avui una proposta d’El Pi perquè una part d’allò recaptat per l’Impost Turístic es reverteixi en la zona que ho ha generat.

 

El president i portaveu parlamentari d’El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Jaume Font, ha criticat avui matí que l’ampliació de la xarxa de metro fins al Parc Bit es pagui amb fons recaptats per l’Impost de Turisme Sostenible. Segons Font, és “una barbaritat” que demostra “la manca d’influència del Govern de les Illes Balears a Madrid” i que la situació econòmica-financera de la Comunitat és “molt greu”, sent “escassos” els recursos de l’executiu autonòmic per poder actuar. “Si continuen en aquesta direcció, poden dissoldre la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible i incorporar els fons de l’ITS a compte corrent”, ha sentenciat.

La notícia es coneix el mateix dia que el Ple del Parlament de les Illes Balears ha rebutjat, amb el vot en contra dels grups parlamentaris que donen suport al Govern d’Armengol, que una part destacada d’allò recaptat per l’Impost de Turisme Sostenible es reverteixi en la zona turística que ha generat els recursos. Així mateix, tampoc ha estat aprovada la proposta d’El Pi perquè es redueixi a la meitat l’Impost, tot recuperant les quanties de quan s’aprovà. En aquest sentit, el diputat d’El Pi Josep Melià ha recordat que la formació sempre ha defensat que la pujada fou “precipitada” i que, abans de fer-la, “era necessari consolidar el tribut, millorant el destí i el repartiment dels fons recaptats”.

Per altra banda, el Pacte també ha votat en contra que, de forma immediata, els empresaris del sector turístic balear puguin recuperar l’IVA corresponent a les factures que han estat impagades per la fallida de Thomas Cook. No obstant això, el Grup Parlamentari El Pi ha aconseguit que s’aprovés l’acord que instava el Govern de l’Estat a instrumentar els canvis jurídics necessaris perquè les empreses de la Unió Europea que siguin afectades per futures fallides com la de Thomas Cook no hagin de fer front a pagaments per ingressos que no s’han produït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: