El Pi de Sant Llorenç des Cardassar lamenta la denegació de la moció presentada per tal de signar un conveni amb l’ajuntament per a la realització de les obres afectades per la torrentada

· Denunciam la manca de seny i responsabilitat per part del conseller de Infraestructures Iván Sevillano, deixant al municipi llorencí en una situació de inseguretat per no voler millorar les infraestructures del propi Consell.

. Mentre els experts no poden garantir que els fatídics fets del 9 d’octubre es tornin a produir, Iván Sevillano xerra de demagògia faltant al respecte a les nombroses víctimes de la Torrentada i deixant de costat la finalització de les millores necessàries per tal de garantir als ciutadans de Sant Llorenç la seguretat i tranquil·litat que es mereixen.

Aquest passat dimarts 14 de juliol va ser denegada la moció presentada pel grup de consellers El Pi-Proposta per les Illes Balears al Ple del Consell Insular per signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar per a la realització de les obres de les infraestructures afectades per la torrentada del 9 d’octubre de 2018.
El Ple del Consell Insular de Mallorca va instar al Departament de Infraestructures a signar un conveni amb l’Ajuntament llorencí per a executar les obres pendents el més aviat possible, per tal de garantir-ne la seguretat i minvar els riscs que es puguin derivar de futures inundacions. Així mateix també va instar al departament d’ Infraestructures a agilitzar la tramitació i aprovació dels projectes per tal que la seva execució sigui urgent.
Tenint en compte la resposta amb els vots en contra de l’equip de Govern del Consell de Mallorca, el Pi Sant Llorenç des Cardassar denuncia i lamenta la manca de seny i responsabilitat per part del conseller de Infraestructures, Iván Sevillano (Podemos), a més de PSOE I MÉS, per negar-se a fer-se càrrec d’ infraestructures propietat del Consell de Mallorca. El paper de l’Ajuntament de Sant Llorenç va ser redactar els projectes per tal d’agilitzar la tramitació administrativa, gest que no ha sabut agrair el conseller.
D’aquesta manera, Sevillano (Podemos), PSOE I MÉS deixen al municipi de Sant Llorenç desprotegit pel que fa a la millora de infraestructures i finalització els projectes pendents de cara a futures inundacions en els mesos de pluges. Tot i això s’ ha atrevit a tatxar de “demagògia” la intervenció de na Xisca Mora mentre defensava la urgent importància de l’execució d’aquests projectes al municipi llorencí.
Iván Sevillano ha demostrat no ser capaç d’adonar-sen de la importància d’una actuació urgent en les pròpies infraestructures del Consell, de les que ell és el responsable, en el municipi llorencí, el qual va haver de patir pèrdues humanes amb motiu de la Torrentada. Mentre els experts no poden garantir que els fatídics fets del 9 d’octubre es tornin a produir, el conseller Iván Sevillano xerra de demagògia faltant al respecte a les nombroses víctimes de la Torrentada i deixant de costat la finalització de les millores necessàries per tal de garantir als ciutadans de Sant Llorenç la seguretat i tranquil·litat que es mereixen.
El Pi de Sant Llorenç denuncia la manca de responsabilitat i respecte cap als ciutadans llorencins, fet que no tornarem a consentir en altres ocasions.
Projectes presentats pel Consistori llorencí
El dia 4 d’octubre de 2019 l’Ajuntament va entregar els següents projectes al Consell:
-Projecte bàsic de l’ampliació de la capacitat hidràulica del marc del torrent de Ses Planes baix la variant Ma-15 a Sant Llorenç des Cardassar.
-Projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de Ses Planes a l’altura del carrer Mossèn Galmés de Sant Llorenç.
-Projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de Ses Planes a l’altura del carrer Brodadores a Sant Llorenç.
-Projecte bàsic de substitució del pont del carrer de sa Taulera de Sant Llorenç des Cardassar sobre el torrent de Ses Planes.
-Projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de ses Planes.
Degut a que l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar no disposa del recursos econòmics necessaris per fer front a les despeses que suposen aquestes millores, garantint així la seguretat ciutadana, el Pi Proposta per les Illes, ha volgut presentar aquesta moció per tal de que les obres siguin executades.
Per altra banda, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, continua sense descans pressionant al Consell Insular amb visites setmanals per tal d’aconseguir l’execució de tots els projectes.
Torrentada de 2018
Com recordareu, el municipi llorencí va patir fortes inundacions el 9 d’octubre de 2018, provocant la pèrdua de vides humanes, així com materials. El temporal va treure a la llum les mancances estructurals d’ alguns punts crítics que necessiten de la seva reparació i millora.
Malgrat el Consistori llorencí va dur a terme la majoria de les obres i instal·lacions per tal de pal·liar els efectes catastròfics de la Torrentada, queden pendents importants actuacions.
Nombroses infraestructures afectades són titularitat del Consell Insular de Mallorca, i amb l’objectiu de reparar-les va encarregar a l’Ajuntament la redacció dels projectes a realitzar.

El Comitè local El Pi Proposta per les Illes Sant Llorenç des Cardassar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: