El Pi defensarà en el debat de política general un model econòmic que aposti per la modernització del turisme

La formació incidirà en què el Govern ha de lluitar pel petit i mitjà comerç i per mantenir l’activitat del comerç de proximitat.

 El portaveu d’El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Parlament, Josep Melià, ha comparegut en la roda de premsa prèvia al debat de política general per incidir en què la formació reclamarà al Govern que treballi en un canvi de model econòmic. “És hora de pensar els canvis que el nostre model productiu i turístic requereix. Pel Pi és fonamental mantenir l’aposta per la modernització turística, per això demanarem un pla de reconversió de zones turístiques. No podem incidir i demanar al sector privat que faci un gran esforç inversor, pujant de categoria els establiments, i no acompanyar aquest esforç amb una millora de les zones turístiques.”

Així mateix, el portaveu també ha explicat que amb relació a la crisi provocada per la Covid, el Pi sol·licitarà al Govern “el manteniment i la potenciació de la vacunació com a gran mesura per evitar els contagis i per donar estabilitat sanitària i econòmica a les Illes Balears. Tenim la voluntat de seguir en el Pla de Reactivació, però evidentment volem que millori. Voldríem que el Govern entengués que hi ha d’haver més participació de tots els seus components, i no ha de venir amb les feines fetes i amb les mesures ja preses.”

Quant a les ajudes de 855 milions d’euros, Melià ha assegurat que “pensam que el Govern ha de tenir la voluntat que les ajudes siguin el més equitatives possible i que arribin al màxim d’empreses i autònoms que ho necessitin. La sensació que tenim és que amb l’ajuda dels 855 milions d’euros l’excés de requisits ha provocat que molta gent no s’hagi pogut presentar, i sobretot, que molta gent ha quedat exclosa per no poder complir amb les bases reguladores.”

Respecte a la relació Estat/Comunitat Autònoma, el diputat ha explicat que “insistirem amb el canvi de model de finançament, en l’aposta pel concert econòmic, en el compliment del REB i en l’augment de competències que estan pendents de l’Estatut d’Autonomia del 2007.”

Per acabar Melià ha assenyalat que reclamarem al Govern que faci una aposta ferma pel Comerç. “El comerç de les Illes Balears és el sector que més ocupació estable genera, i està absolutament oblidat per part del Govern. Necessitam un Govern actiu que lideri i tiri endavant les mesures adoptades, i no actiu amb lentitud i posant-se de perfil que és el que molt sovint passa. Nosaltres incidirem en què el Govern ha de lluitar pel petit i mitjà comerç i per mantenir l’activitat del comerç de proximitat.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: