El Pi demana al Govern que en les licitacions d’obra pública s’utilitzin materials de construcció d’origen local

La formació ha presentat una iniciativa al Parlament per donar suport al producte local de la construcció per part de les institucions de les Illes.

 

 

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha demanat al Govern que incorpori la utilització de materials de construcció d’origen local en tots els seus plecs de licitació d’equipaments, edificis o instal·lacions. La formació ha reclamat que s’ha de fer una aposta pel producte local per dinamitzar l’economia i l’ocupació a les Balears.

En aquest sentit, el diputat d’El Pi, Josep Melià, ha apuntat que “aquesta proposta també és necessària per evitar emissions contaminants i per avançar en sostenibilitat”. Segons Melià, “la llei de Canvi Climàtic estableix que les administracions públiques de les Illes han de fomentar l’estalvi d’emissions en el procés constructiu de les edificacions i l’ús de materials de construcció de baix impacte ambiental, preferentment d’origen local.”

El diputat d’El Pi s’ha reunit amb l’Associació d’Indústries Fabricants de Materials de Construcció de Balears (Construïm), per escoltar les seves reivindicacions que han estat assumides i que la formació ha traslladat al Parlament, també ha recordat que “en els plecs de les licitacions s’ha d’incidir de forma més decidida en l’exigència de materials de construcció d’origen local com el ciment, bloquet, fusta, ferro, formigó, aïllament, paviments, adoquins, morter, marès.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: