El Pi demana la suspensió del concurs per a la selecció del nou director gerent de l’ICIB

La Proposició No de Llei d’El Pi reclama que es modifiquin les bases perquè la persona seleccionada compti amb el coneixement adequat de català. 

El Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears ha enregistrat avui una Proposició No de Llei que insta el Govern a suspendre el concurs convocat per dirigir l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears i a canviar les bases per tal de garantir que la persona que accedeixi a aquest càrrec tingui el coneixement de llengua catalana que exigeix l’actual ordenament jurídic de la Comunitat.

Les bases d’aquesta convocatòria no preveuen que sigui un requisit per presentar-s’hi l’acreditació del coneixement de la llengua catalana, pròpia de les Balears d’acord amb l’Estatut d’Autonomia. El Pi recorda que l’article 50 de la Llei 3/2007 de la Funció Pública de les Illes Balears estableix com a requisit per accedir a la funció pública l’acreditació del coneixement del català i que és una obligació de l’executiu autonòmic, d’acord amb la Llei de Normalització Lingüística, fer efectiu l’ús progressiu i normal de la llengua catalana en l’àmbit oficial i administratiu.

Segons el diputat d’El Pi, Josep Melià, “sembla molt poc progressiu i, més aviat, insuficient- per no dir senzillament grotesc-, no exigir-lo com a requisit en un ens que ha de vetllar, precisament, per la cultura de la nostra terra”. La Proposició No de Llei serà debatuda a la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals del Parlament de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: