El Pi denuncia l’incompliment del Govern en la publicació de les balances fiscals

El febrer de 2020 el Parlament va aprovar una iniciativa d’El Pi que instava al Govern a publicar anualment un càlcul de les balances fiscals entre les Illes Balears i les administracions públiques centrals.

El passat 18 de febrer de 2020 el Parlament de les Illes Balears, a iniciativa d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, va aprovar una proposició no de llei que instava al Govern de les Illes Balears a publicar anualment un càlcul de les balances fiscals entre les Illes Balears i les administracions públiques centrals.

Avui, a instàncies d’El Pi, ha comparegut en el ple la consellera d’Hisenda per donar compte d’aquest incompliment. El portaveu de la formació al Parlament, Josep Melià, ha criticat a la consellera per la no publicació de les balances fiscals, element essencial per poder garantir canvis en el sistema de finançament fonamentats en dades i criteris objectius.

Segons Melià, “la consellera ens ha vengut a dir que no tenen intenció de publicar les balances, i, per tant, incomplir l’acord adoptat el 18 de febrer amb l’aprovació del punt que obligava el Govern a publicar-les”, i ha afegit, “la publicació de les balances fomenta la transparència fiscal i de la despesa pública i facilita la valoració econòmica dels desequilibris territorials, tot servint d’eina per a l’avaluació, generació i correcció de les polítiques redistributives”.

Amb tot, el diputat ha reiterat la postura del Pi amb relació al nou sistema de finançament que s’està debatent. “El nou sistema ha d’introduir i garantir el principi d’ordinalitat, és a dir, que els mecanismes de solidaritat i anivellació no reverteixin el rànquing de recursos per càpita. El sistema ha de reduir les diferències entre les Comunitats riques i les pobres, però no intercanviar les seves posicions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: