El Pi exigeix al Govern de les Illes Balears que doti dels equipaments de protecció necessaris al personal sanitari i als professionals que garanteixen els serveis bàsics

La formació impulsarà al Parlament una declaració institucional d’agraïment per la ingent feina que sanitaris i altres treballadors estan desenvolupant aquestes setmanes.

 

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS insta el Govern de les Illes Balears i, més concretament, la Conselleria de Salut a donar resposta a les reivindicacions que estan fent els diferents sindicats dels professionals sanitaris de la nostra Comunitat. El personal sanitari denuncia la manca i les limitacions d’equipaments de protecció, com ara mascaretes i gels desinfectants, a l’hora de desenvolupar la seva feina, indispensable en aquests difícils moments. A més, es critica que la falta d’informació i la modificació dels protocols existents disminueixen les mesures de seguretat. El Pi es mostra preocupat davant aquesta situació donat que els professionals sanitaris són, també, un dels principals grups de risc de contagi.

Per altra banda, el Grup Parlamentari El Pi reclama que els tests del COVID-19 es realitzin de forma massiva a aquells ciutadans que presentin els primers símptomes i, sobretot, al col·lectiu sanitari per tal d’afavorir la seva correcta protecció. La formació considera fonamental conèixer el nivell de contagi real de la malaltia i, per aquest motiu, demanda una major transparència a l’executiu de Francina Armengol. Segons la portaveu parlamentària d’El Pi, Lina Pons, “necessitam sabre el nombre de contagiats real per poder actuar de forma més eficaç en la lluita contra l’expansió del Coronavirus”.

Aquestes queixes es sumen a les d’altres col·lectius que, aquests darrers dies, han manifestat, també, la seva preocupació per la falta de mesures sanitàries com, per exemple, el personal de l’aeroport de Son Sant Joan, de l’EMT de Palma o de Correos.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS impulsarà al Parlament de les Illes Balears una declaració institucional per al reconeixement de l’encomiable tasca que, durant la crisi del COVID-19, estan desenvolupant tant el personal sanitari de tot l’Estat, com els professionals de diferent índole que garanteixen el subministrament i els serveis essencials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: