El Pi exigeix al Govern de l’Estat que descarti l’aprovació d’una ecotaxa aèria

La formació ha enregistrat una Proposició No de Llei que aposta per la fixació d’uns preus màxims de referència en els trajectes entre els territoris extrapeninsulars i la Península.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha enregistrat una Proposició No de Llei que insta el Govern de l’Estat a no aprovar cap ecotaxa aèria que afecti els territoris extrapeninsulars (Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla). El Pi reivindica que l’executiu estatal garanteixi la connectivitat dels esmentats territoris amb la Península i entre ells mateixos sense cap nou sobrecost que encareixi, encara més, la seva comunicació. Per altra banda, la iniciativa de la formació reclama, també, que el Govern de Sánchez treballi per fixar uns preus màxims de referència– una tarifa plana- en els trajectes entre els territoris extrapeninsulars i el peninsular i entre ells mateixos.

El Pi ha presentat aquesta PNL després que la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic d’Espanya, Teresa Ribera, hagi posat damunt la taula com a “debat interessant” la proposta d’establir una ecotaxa aèria. Si bé el Grup Parlamentari El Pi està d’acord que la preocupació pel medi ambient ha d’estar present en el disseny de la mobilitat diària dels ciutadans, cercant i potenciant mitjans de transport alternatius que siguin menys contaminants, la formació considera que és fonamental no obviar les particularitats de cada territori.

Segons el president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, “la proposta d’aquesta ecotaxa aèria suposa la negació del fet insular”. “Per als residents dels territoris extrapeninsulars no és una opció agafar l’avió, és una necessitat. Per aquest motiu, suggerir aquesta mesura només demostra un total desconeixement de la realitat territorial espanyola i de la problemàtica existent envers la manca de connectivitat de les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla”, critica Font. La Proposició No de Llei serà debatuda a la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals del Parlament de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: