El Pi exigeix al Govern que elabori els informes pertinents per reclamar a l’Estat la gestió dels ports de Maó, Eivissa, La Savina i Alcúdia

A iniciativa d’El Pi el Parlament va aprovar una PNL que instava al Govern a elaborar, en un termini màxim de cinc mesos, els informes necessaris per reclamar al Govern de l’Estat el canvi de qualificació d’aquests ports.

El portaveu d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Josep Melià, ha demanat a la presidenta en quin moment es troben els informes que el Govern es va comprometre a elaborar, en un termini màxim de cinc mesos, per reclamar al Govern de l’Estat la gestió dels ports de Maó, Eivissa, La Savina i Alcúdia, i totes les instal·lacions nàutiques situades a ports actualment d’interès general.

Segons Melià, “en aquest Parlament es va aprovar una iniciativa el 2021 instant al Govern que en cinc mesos fes una sèrie d’informes, sol·licituds i gestions, per elaborar la petició de canvi de qualificació d’aquests ports. Els demanam que han fet, tenim la sensació que vostès no han fet res amb el que es varen comprometre amb aquesta càmera. No ens valen excuses per avançar amb la defensa de l’autogovern de les Illes Balears.”

En aquest sentit, el portaveu ha declarat que “des d’El Pi defensam aferrissadament l’increment de l’autogovern de les Illes Balears. Des de fa temps anem plantejant una lluita a favor de què les Illes Balears es facin amb la gestió dels ports d’interès general de la Savina, d’Eivissa, Maó i d’Alcúdia i de les instal·lacions nàutiques”.

Així mateix, el diputat ha assenyalat que “molt sovint de forma enfrontada als plantejaments de les ciutats que fan els respectius ajuntaments o a l’ordenació territorial general que fan els consells o el Govern, ha provocat que l’àmbit portuari de l’Estat sigui un entrebanc per tenir una planificació harmònica de les nostres ciutats.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: