El Pi exigeix la realització massiva de tests de detecció del COVID-19 a tots els usuaris i professionals de les residències de gent gran de Balears

La formació reclama conèixer els proveïdors als quals la Conselleria de Salut ha comprat els kits de detecció ràpida del Coronavirus.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS insta la Conselleria d’Afers Socials i Esports a realitzar tests del COVID-19 de forma massiva a tots els usuaris i professionals de les residències de gent gran, tant públiques com privades, de les Illes Balears, així com, també, a tots aquells col·lectius d’especial vulnerabilitat davant l’emergència sanitària provocada per l’expansió del Coronavirus. Aquesta reivindicació es suma a la ja feta per El Pi fa uns dies quan es reivindicà que es dugessin a terme tests a aquells ciutadans que presentessin els primers símptomes i, sobretot, al col·lectiu sanitari per tal d’afavorir la seva correcta protecció.

Segons la portaveu parlamentària d’El Pi, Lina Pons, “en aquests moments, ens preocupa, també, que la compra de tests de detecció ràpida defectuosos pugui afectar a la nostra Comunitat”. Per aquest motiu, el Grup Parlamentari El Pi sol·licita a la presidenta Armengol que informi dels proveïdors als quals la Conselleria de Salut ha comprat- per la seva part- els esmentats kits.

Per altra banda, el Grup Parlamentari El Pi proposa que els casos amb simptomatologia lleu que romanen als seus domicilis particulars i a les seves respectives residències i/o centres especialitzats siguin aïllats de forma immediata als hotels medicalitzats que ja estiguin operatius. D’igual manera, la formació exigeix que s’habilitin hotels, hostals o apartaments perquè els sanitaris exposats al Coronavirus que ho desitgin, principalment els que conviuen amb persones de risc o especialment vulnerables, no hagin de tornar als seus habitatges habituals en acabar els seus torns i puguin instal·lar-se eventualment en aquests espais.

El Grup Parlamentari El Pi torna a reclamar que el Govern de les Illes Balears i, més concretament, la Conselleria de Salut donin resposta a les queixes que fan els diferents sindicats dels professionals sanitaris de la nostra Comunitat. El personal sanitari denuncia que la manca d’equipaments de protecció individual i la rebaixa dels protocols de seguretat han provocat que el 15% dels infectats per COVID-19 a les Balears siguin professionals del sistema sanitari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: