El Pi exigeix l’aturada de tota l’activitat laboral que no sigui de primera necessitat

La formació proposa la creació immediata d’una comissió d’experts que comenci a treballar en les mesures socioeconòmiques a posar en marxa.

 

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha instat el Govern de les Illes Balears, durant la Diputació Permanent celebrada aquest matí al Parlament de les Illes Balears, a adoptar mesures més restrictives de confinament amb l’objectiu de superar com més aviat millor la crisi provocada per l’expansió del coronavirus. El Pi ha exigit que s’aturi tota l’activitat laboral, excepte la que correspon als serveis essencials. Així mateix, la portaveu parlamentària de la formació, Lina Pons, ha proposat a la presidenta de l’executiu autonòmic, Francina Armengol, la creació immediata d’una comissió formada per experts dels diferents sectors econòmics afectats perquè es comenci a treballar en la situació socioeconòmica postcrisi; analitzant-la, traçant i programant tota una sèrie de mesures contundents i necessàries. “Les Illes Balears han de poder llançar una imatge de confiança i de seguretat a l’exterior”, ha afirmat Pons, qui ha demanat que les institucions tinguin un discurs “serè i d’unitat d’acció en aquests moments d’incertesa i angoixa”.

El Grup Parlamentari El Pi ha reclamat al Govern de les Illes Balears i, més concretament, a la Conselleria de Salut que donin resposta a les reivindicacions que estan fent els diferents sindicats dels professionals sanitaris de la nostra Comunitat. El personal sanitari denuncia la manca i les limitacions d’equipaments de protecció, com ara mascaretes i gels desinfectants, a l’hora de desenvolupar la seva feina. Per altra banda, el Grup Parlamentari El Pi ha reivindicat que els tests del COVID-19 es realitzin de forma massiva a aquells ciutadans que presentin els primers símptomes i, sobretot, al col·lectiu sanitari per tal d’afavorir la seva correcta protecció. D’igual manera, la formació ha plantejat que s’habilitin hotels medicalitzats perquè es puguin aïllar també els casos amb simptomatologia lleu que romanen als seus domicilis particulars.

Pel que respecte a l’àmbit socioeconòmic, el Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS aposta perquè tots els ajuntaments sanejats de les Illes puguin invertir els recursos econòmics acumulats en donar liquiditat i dinamisme a l’activitat econòmica. A més, la portaveu d’El Pi a la cambra autonòmica, Lina Pons, ha qualificat “d’inassolible” que la majoria de les empreses de les Balears, dedicades a una economia estacional en crisi, puguin complir els dos requisits que contempla el Reial Decret Llei 8/2020 a l’hora de realitzar un ERTO (és a dir, una activitat mínima de sis mesos i el manteniment íntegre de la plantilla). La bonificació de les quotes d’aquells autònoms que estiguin d’alta però que hagin vist reduïts greument els seus ingressos i el fet que es permeti també a les empreses afectades acollir-se a l’ajornament de les obligacions bancàries i d’altres possibles obligacions com ara les de subministraments o dels lloguers han estat dues de les diferents mesures que avui ha posat damunt la taula El Pi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: