El Pi exigeix preus justos per als agricultors i ramaders per les seves produccions

La formació impulsarà una declaració institucional en suport a les reivindicacions del sector primari espanyol per al pròxim Plenari del Parlament de les Illes Balears.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS impulsarà, per al pròxim Plenari de la cambra autonòmica, una declaració institucional en suport a les reivindicacions del sector primari espanyol. D’aquesta manera, la formació vol expressar el seu màxim suport a les justes reclamacions del sector agrícola i ramader, el qual s’ha manifestat avui dematí a Madrid. El Pi insta el Govern de l’Estat a mantenir una via de diàleg permanent i continu amb tots els agents implicats per acordar continguts, establir mètodes de treball i posar terminis de compliment i a reconèixer les peculiaritats del camp balear a l’hora de trobar solucions específiques per combatre els sobrecostos de la insularitat.

Fa anys que el sector primari espanyol arrossega múltiples problemes estructurals com ara la important pujada dels costos de producció i/o la manca de relleu generacional. En aquest sentit, la greu crisi de rendibilitat és, també, un dels principals cavalls de batalla del sector. Agricultors i ramaders han de rebre un preu just per les seves produccions i, així, frenar la pèrdua de poder adquisitiu que, any rere any, s’agreuja. Només el darrer any el poder adquisitiu dels productors ha caigut un 9%. El Pi exigeix un major control de la cadena de distribució per tal d’equilibrar els preus que els professionals agraris reben enfront dels distribuïdors i els preus finals que paguen els consumidors. Una altra de les demandes del sector va en la línia de la negociació de la reforma de la Política Agrària Comú (PAC) europea 2021-2027 (perquè tingui més en compte als productors del camp),​ així com el rebuig a la retallada d’ajuts procedents de la Unió Europea i als obstacles a les exportacions i els aranzels comercials.

Segons el president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, “és fonamental valorar la feina d’agricultors i ramaders per la seva importància en l’àmbit econòmic, social, territorial i ambiental”. “S’imaginen que els empleats públics perdessin un 9% del seu poder adquisitiu només en un any? És inajornable la posada en marxa de mesures que resolguin la greu situació que pateix el camp”, urgeix Font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: