El Pi exigeix que els ERTO del sector turístic balear s’allarguin fins que es restableixi el mercat turístic internacional ​

La formació considera que no fer extensiva a les Illes Balears aquesta mesura suposaria un greuge comparatiu respecte a l’arxipèlag canari.

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS reclama que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) corresponents al sector turístic de les Illes Balears es mantinguin més enllà de la finalització de l’estat d’alarma i fins que es restableixi la normalitat en el mercat i el transport turístic de passatgers internacionals, prevista cap a finals d’any.

La petició de la formació es reforça davant el compromís que el Govern de l’Estat ha adquirit amb Coalició Canària de garantir la continuïtat dels ERTO de l’àmbit turístic a l’arxipèlag canari fins que aquest es pugui obrir de nou al mercat internacional. Compromís adquirit amb el partit d’Ana Oramas a canvi de passar de l’abstenció al sí en la votació de la pròrroga de l’estat d’alarma. El Pi reivindica que aquesta mesura es faci extensiva a totes les illes d’Espanya per evitar l’existència d’un important greuge comparatiu.

Segons el secretari general i diputat d’El Pi al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, “mentre que el Govern central ha accedit a la demanda del partit nacionalista canari per mor de la necessitat que li urgia d’aprovar una nova pròrroga de l’estat d’alarma, les Balears, sense representants dels seus interessos a Madrid, pateixen una vegada més la discriminació”. “La nostra comunitat depèn tant o més que les Canàries de l’activitat turística”, subratlla Melià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: