El Pi i EAJ-PNV arriben a un acord per establir estratègies conjuntes a Brussel·les i a Madrid

Izaskun Bilbao Barandica, Aitor Esteban i Estefanía Beltrán de Heredia, portaveus  jeltzales als Parlaments estatal i europeu s’han reunit avui a Sabin Etxea amb el president i el secretari general de la formació, Antoni Amengual i Tolo Gili.

 

2 d’octubre de 2020.  El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS i EAJ-PNV han arribat a un acord per establir estratègies conjuntes al Parlament Europeu, al Congrés dels Diputats i al Senat. Les cúpules dels dos partits s’han reunit aquest matí a Sabin Etxea per començar a definir les línies d’actuació a les diferents institucions. Aquest acord consolida els llaços que uneixin a les dues formacions que van concórrrer en coalició a les darreres eleccions europees celebrades el maig de 2019.

 

El president d’El Pi, Antoni Amengual i el secretari general, Tolo Gili han mantingut una trobada amb l’eurodiputada, Izaskun Bilbao, el portaveu al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban i la portaveu de la formació al Senat, Estefania Beltrán de Heredia. Amengual i Gili també s’han reunit amb la presidenta del Bizkai Buru Batzar, Itxaso Atutxa.

 

El president d’El Pi, Antoni Amengual, s’ha mostrat satisfet per l’acord “amb un partit amb qui mantenim una visió política similar.” Segons Amengual, “això ens permetrà que les Balears tinguin veu a les diferents institucions i unir esforços per defensar interessos comuns.”

Per la seva banda, Izaskun Bilbao Barandica ha comentat que la trobada ha servit “per repassar i reforçar els mecanismes de cooperació estructurada que permeten als membres de la coalició CEUS fer arribar les seves inquietuds a les institucions europees. Hem definit instruments per millorar l’intercanvi d’informació i coneixement de les eines de seguiment de l’activitat del Parlament Europeu. També hem establert una llista de sectors i temes prioritaris  de mutu interès per Euskadi i les Illes Balears, com són el turisme, el transport, el consum, la cultura o el multilingüisme. I , com a resultat, hem reforçat els nostres mecanismes per convertir aquestes inquietuds en iniciatives de tot tipus al Parlament Europeu”. En els mateixos termes i amb el resultat similar ha anat la trobada amb Esteban i Beltrán de Heredia amb Amengual i Gili.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: