El Pi inicia el replantejament i millora del decret llei turístic en el ple del Consell de Mallorca

A iniciativa d’El Pi el Consell ha aprovat instar al Govern que es puguin prorrogar les places d’estades turístiques en habitatges plurifamiliars que ja estaven autoritzades.

 

La moció també demana al Govern que la suspensió de l’adquisició de places turístiques no afecti aquelles persones que tenien presentada la sol·licitud de certificat de zona apte amb anterioritat a l’entrada en vigor del decret

 

EL-PI PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha iniciat avui, amb la presentació d’una moció en el ple del Consell de Mallorca, el replantejament i millora del decret llei turístic convalidat la setmana passada i que es tramitarà com a projecte de llei.

En aquest sentit, el ple ha donat llum verda a dos dels tres punts de la moció. Per una banda, s’ha aprovat instar al Govern de les Illes Balears a impulsar i recolzar que les places d’estades turístiques en habitatges plurifamiliars que vulguin continuar amb la seva activitat ho puguin fer prorrogant les places turístiques que ja tenien autoritzades.

Mentre que, per altra banda, també s’ha aprovat demanar al Govern Balear que aquelles persones que amb anterioritat a l’entrada en vigor del decret turístic haguessin presentat al corresponent Ajuntament una sol·licitud de certificat de zona apta, no els afecti la suspensió de l’adquisició de places turístiques.

Així mateix, no s’ha aprovat el primer punt de la moció, referent a impulsar els canvis legislatius que permetin l’intercanvi de places turístiques entre particulars, sempre garantint que no es produeixi cap increment de places que actualment estan autoritzades.

La portaveu d’El Pi al Consell Xisca Mora, ha explicat que “l’aposta per la sostenibilitat és central i essencial pel turisme de les Illes Balears i que això passa per contenir les places i evitar creixements”, ara bé, la moratòria aprovada pel Govern que congela la borsa de places turístiques, “no permet l’intercanvi d’aquestes entre els particulars, i, per tant, cronifica el sector”.

En aquest sentit, la consellera ha argumentat que sense perdre de vista la diferència existent entre els hotels i els habitatges turístics, “l’oferta hotelera és molt més estable que el lloguer turístic, que per la seva pròpia naturalesa és més voluble, té molta més rotació. Hi ha molts d’habitatges que durant un temps entren dins el mercat turístic i després surten, si a això li afegim que la immensa majoria de les places, quan es donen de baixa es perden, no s’incorporen a les borses, es pot entendre que es posen en risc 90.000 places de lloguer turístic”.

Segons Mora, “el lloguer turístic ha suposat una important ajuda al desenvolupament local de determinades zones i de determinats pobles, sobretot, en el cas dels municipis de l’interior de Mallorca que han vist com el lloguer turístic permetia la recuperació d’un patrimoni immobiliari que s’esbucava, donava feina als empresaris del poble per reforma i rehabilitació d’aquestes cases i suposava un instrument de dinamisme econòmic, repartint de forma més transversal i més plural els beneficis del turisme”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: