El Pi insta a la Conselleria d’Educació a impulsar cursos de primers auxilis pels docents i equips directius de tots els centres de les Illes Balears

L’agitada activitat diària als centres educatius pot generar multitud de situacions que requereixen atenció primària o primers auxilis

 

17 de febrer de 2022. La comissió d’Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS que insta a la Conselleria d’Educació i Formació Professional a impulsar cursos de formació teòrica i pràctica en primers auxilis als docents i equips directius de tots els centres de les Illes Balears.

 

L’agitada activitat diària als centres educatius pot generar multitud de situacions que requereixen atenció primària o primers auxilis. Aquesta realitat transforma els docents i els equips directius en protagonistes de situacions d’emergències i posa a les seves mans no només l’educació dels alumnes sinó també la seva salut.

 

Així, la diputada Lina Pons ha assenyalat que “seria de gran utilitat que tots els docents i els equips directius tenguessin uns coneixements bàsics sobre primers auxilis per a actuar en cas que es presentin situacions d’urgència”.

 

En aquest sentit, la diputada ha explicat que els docents reben una formació de primers auxilis quan aproven les oposicions, “però no és suficient, ja que només adquireixen conceptes teòrics que precisen ser complementats amb formació pràctica, a més d’un reciclatge anual”.

 

Amb tot, Pons considera que tots els centres educatius “haurien de comptar amb personal format per fer front d’una manera efectiva i segura, a possibles situacions d’emergències de salut amb l’objectiu d’auxiliar l’alumne en un primer moment fins a l’arribada d’assistència especialitzada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: