El Pi insta al Govern a simplificar els requisits en les convocatòries d’ajudes per arribar al màxim d’empresaris i autònoms

La formació també ha mostrat el seu rebuig amb relació a l’harmonització fiscal que el Govern Central vol incloure en el nou sistema de finançament autonòmic.

 

El diputat d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Josep Melià, ha comparegut en roda de premsa per reclamar al Govern que simplifiqui els requisits en les convocatòries d’ajudes econòmiques i fons Covid, per tal que si puguin acollir el màxim nombre d’empresaris i autònoms.

 

Així mateix, Melià ha recordat que “en un primer moment es va dir que havien d’arribar a les Illes Balears 1000 milions d’euros en ajudes directes a fons perdut, xifra que tot d’una es va reduir a 856 milions d’euros”, en aquest sentit el diputat ha afegit que “aquests fons tenien la pretensió de recolzar al màxim d’empreses i autònoms, la realitat, però és que d’uns 140.000 empresaris i autònoms de Balears s’han presentat unes 12.500 sol·licituds, és a dir, estam parlant que el gran instrument d’ajuda que fins ara s’ha posat en marxa només donarà suport aproximadament a un 10% del teixit productiu.”

 

Segons el diputat d’El Pi, “si no s’han presentat més sol·licituds no és per manca de necessitat, sinó per l’excés de requisits i condicions de la convocatòria. Com per exemple haver presentat un impost de societats de l’exercici 2019 amb beneficis o com estar al corrent de pagament de la seguretat social i de les obligacions tributàries. Requisits i condicionants que el Govern Balear tenia capacitat de suavitzar o eliminar per aconseguir que les ajudes arribassin a més persones i, sobretot, arribassin d’una forma més general i equitativa”

 

Melià també ha sol·licitat que de cara al futur “si hi ha romanents d’ajudes que no han estat adjudicades o si hi ha qualsevol mecanisme que es pugui acabant monitoritzant com per exemple podria ser el cas dels fons europeus, aquest suport arribi al màxim d’empreses i autònoms i, per damunt de tot, arribi als que presenten una situació financera i econòmica més vulnerable.”

Per finalitzar, el diputat ha mostrat el seu rebuig amb relació a l’harmonització fiscal que el Govern Central vol incloure en el nou sistema de finançament autonòmic. “Des d’El Pi volem manifestar la nostra oposició radical i total a aquesta harmonització fiscal. Cada comunitat autònoma ha de tenir potestat per ajustar la seva política d’ingressos. L’estat espanyol ha d’entendre la diversitat, articular aquesta pluralitat, i dotar d’instruments econòmics, financers i normatius a les comunitats autònomes perquè també puguin fer la seva política fiscal pròpia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: