El Pi insta el Govern d’Armengol a apujar el seu nivell de reivindicació davant Madrid

La formació ha enregistrat una interpel·lació per via d’urgència per conèixer quin és el full de ruta i les principals reivindicacions que el Govern de les Illes Balears formularà al Govern de l’Estat.

El Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears ha enregistrat avui matí una interpel·lació per via d’urgència per conèixer quin és el full de ruta, l’estratègia i les principals reivindicacions que el Govern de les Illes Balears posarà damunt la taula al nou Govern estatal. El president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, apunta que “s’ha acabat el temps de descompte per a Armengol i Yllanes”. “Les Illes Balears necessiten un executiu autonòmic fort, valent i inconformista que plantegi unes reivindicacions de màxims i no mínims”, destaca Font.

Més enllà d’una reforma de l’actual sistema de finançament autonòmic que contempli el principi d’ordinalitat o la derogació de la coneguda com a Llei Montoro, El Pi aposta perquè el Govern d’Armengol posi el seu focus en la compensació real dels costos de la insularitat. En aquest sentit, Jaume Font subratlla que “aquesta necessària i urgent compensació passa per quelcom més que pel fet d’incloure el factor d’insularitat als nous Pressuposts Generals de l’Estat” i urgeix al Govern de les Illes Balears a reivindicar un REIB “més potent, que permeti dotar d’una major competitivitat a les nostres empreses”.

El nou Règim Especial per a les Illes Balears és totalment insuficient per a les necessitats de la nostra Comunitat. El Pi reclama, entre altres qüestions, la bonificació del 100% del transport de mercaderies. Per aquest motiu, insta a modificar la normativa europea que regula les ajudes al transport de mercaderies per elevar el límit que estableix la regla de MINIMIS (ara fixat en un màxim de 200 mil euros d’ajudes acumulades per a una mateixa empresa en un període de tres anys) de tal manera que no es limitin les ajudes a regions insulars com les Illes Balears.

L’equiparació amb les Canàries del plus d’insularitat dels funcionaris i de les plantilles dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a Balears, el compliment de l’Estatut d’Autonomia (el traspàs de competències i les inversions pendents) o l’assoliment d’una tarifa plana són algunes de les reivindicacions que El Pi considera que el Govern de la Comunitat ha de batallar davant el nou executiu de Sánchez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: