El Pi insta el nou Govern a compensar els costos de la insularitat i a millorar el finançament de les Illes Balears

Font lamenta l’espectacle viscut aquests dies al Congrés dels Diputats i aposta per erradicar la crispació i cercar la moderació.

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES insta el nou Govern de l’Estat a impulsar un REIB que compensi, de veritat, els costos derivats de la insularitat que pateixen els ciutadans de les Illes Balears i una reforma del sistema de finançament que contempli el principi d’ordinalitat. Així mateix, la formació recorda que l’incompliment de l’Estatut d’Autonomia durant anys ha deixat Balears amb 1.706 milions d’euros menys. Per aquest motiu, El Pi reclama, també, les inversions estatutàries pendents.

El president i portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, considera que les Illes Balears “necessiten, en aquests moments, un executiu autonòmic fort, valent i inconformista que no acoti el cap davant Madrid”. “L’assoliment d’algunes d’aquestes importants mesures passa per la capacitat d’influència de la presidenta Francina Armengol i del seu vicepresident, el senyor Yllanes”, avisa Font, qui aposta per “erradicar la crispació” i “cercar la moderació i la interlocució, com més aviat possible, amb Madrid”.

En aquest sentit, El Pi critica l’espectacle grotesc viscut aquests darrers dies al Congrés dels Diputats i lluitarà perquè existeixi un espai de moderació, de tranquil·litat, on es pugui dialogar i entendre que, tot i les diferents- i legítimes- posicions ideològiques, cal trobar punts d’encontre per tirar endavant polítiques públiques que, per exemple, garanteixin les pensions dels nostres majors, millorin els sous dels treballadors i combatin l’emergència climàtica.

El Pi espera, desitja i treballarà perquè aquesta legislatura sigui la darrera que a l’hemicicle del Congrés dels Diputats no hi hagi un representant d’una formació d’obediència exclusivament balear. “El desconeixement de la realitat de Balears és tan gran que, fins i tot, el mateix Pedro Sánchez ignora el nom de la capital de la Comunitat”, subratlla Font.

El Pi mostra el seu escepticisme sobre tot el seguit de bones intencions anunciades de forma inconcreta, el passat dissabte, per part de Pedro Sánchez i, a més, manifesta la seva preocupació per la pujada d’imposts i per la creació del Valor de Mercat a l’hora d’estimar el preu d’un habitatge per aplicar les corresponents càrregues tributàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: