El Pi no concorrerà a les pròximes Eleccions Generals

La situació econòmica de la formació, després de les Eleccions Autonòmiques i Municipals del passat mes de maig, ha estat un factor important a l’hora de prendre aquesta decisió.

2 d’octubre de 2019

L’Executiva d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, reunida ahir vespre a la seu de la formació a Palma, acordà no concórrer a les pròximes Eleccions Generals, convocades per dia 10 de novembre. Avui matí el president d’El Pi, Jaume Font, el secretari general, Josep Melià, i el secretari d’Organització del partit, Josep Franco, han comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar la decisió presa.

El també portaveu parlamentari d’El Pi, Jaume Font, ha explicat que “no ha estat una decisió fàcil perquè és evident que El Pi vol tenir un diputat o una diputada a Madrid”, objectiu al qual ha negat que es renunciï. Font ha destacat que la concurrència a les pròximes Eleccions Generals suposaria una despesa molt elevada per a una formació jove com El Pi que, en els darrers 4 anys, s’ha presentat 4 convocatòries electorals.

El president d’El Pi ha recriminat també la “irresponsabilitat històrica de l’esquerra, que ha estat incapaç de poder arribar a un acord que l’Estat necessita, anteposant els seus interessos partidistes a l’interès general i a l’estabilitat del país”. “El vot útil al qual s’apel·lava a les passades Eleccions Generals ha demostrat ser totalment inútil”, ha recalcat Font.

Finalment, Jaume Font ha destacat que els esforços d’El Pi es centraran ara en “reforçar el poder municipal de la formació i en desenvolupar al Consell de Mallorca i al Parlament de les Illes Balears aquelles propostes que férem a la ciutadania durant la campanya electoral per al 26-M”. Així mateix, en resposta als mitjans de comunicació presents, Font ha conclòs que la formació donarà llibertat de vot als seus afiliats i simpatitzants per a les Eleccions Generals del 10-N.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: