El Pi presenta esmenes a Europa per aconseguir ajudes a les regions amb un PIB depenent del Turisme

La formació a través de l’eurodiputada, Izaskun Bilbao, també ha reclamat mesures per convertir Balears en una zona turística segura.

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat tot un paquet de mesures a un informe sobre turisme sostenible on reclama ajudes a les regions amb un PIB depenent del sector. El president de la formació a través de l’eurodiputada, Izaskun Bilbao, de la coalició CEUS de la que formen part juntament amb Coalición Canaria, ha reclamat test en origen i de retorn que protegeixin la mobilitat i que s’assegurin la connectivitat als territoris que tenen una doble i triple insularitat davant de la gran disminució de l’oferta de vols.

Amengual també ha proposat la creació d’una plataforma de rastreig comú europea que garanteixi la seguretat i la reactivació ordenada dels viatges entre els estats membres. Segons Amengual, “s’ha d’oferir un destí que doni confiança als viatgers per salvar la pròxima temporada turística i s’ha de treballar des d’ara posant els mitjans adients per convertir Balears en un corredor sanitari segur”.

En aquest sentit, l’eurodiputada de la coalició CEUS, Izaskun Bilbao ha afirmat que “el present del turisme és avui en dia la seguretat sanitària i la resposta a la crisi de la COVID implica garantir que les persones que viatgin estiguin lliures de COVID.” Segons Bilbao, “aquestes han d’arribar al seu destí amb un test negatiu i han de poder estar segures als llocs de destí i tornar a casa seva amb la seguretat que estan lliures de la COVID”. En aquest sentit, l’eurodiputada ha deixat car que “s’ha de millorar la coordinació entre els sistemes sanitaris i establir criteris que reconeixen l’esforç per mantenir a ratlla la pandèmia”. Bilbao ha puntualitzat que “és imprescindible que el turisme s’inclogui en el pla europeu de recuperació i que hi hagi un tractament especial per a les zones especialment dependents d’aquesta indústria en concret les insulars”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: