El Pi proposa 10 mesures per abordar el creixement poblacional de les Illes Balears

La formació insta al Govern de l’Estat a què en el nou model de finançament fixi com a criteri prioritari l’increment poblacional en l’atribució dels recursos.

 

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha proposat deu mesures al Parlament de les Illes Balears per abordar la sobrepoblació que pateixen les Illes Balears. El portaveu d’El Pi al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha assegurat que “les Illes Balears pateixen un creixement poblacional fortíssim en els darreres quaranta anys, molt accentuat els darrers vint. És insostenible des de tots els punts de vista continuar creixent de manera indefinida”.

 

Així, la formació ha proposat instar al Govern de l’Estat a què en el nou model de finançament autonòmic, juntament amb el principi d’ordinalitat i més capacitat normativa per a les comunitats, es fixi com a criteri prioritari l’increment poblacional en l’atribució dels recursos.

 

La moció presentada pel Pi reclama al Govern mantenir una política de contenció de la classificació de nous sòls urbanitzables i reduir els horitzons de possible creixement establerts a les Directrius d’Ordenació Territorial.

 

La iniciativa insta també al Govern a modificar i flexibilitzar la normativa del canvi d’ús dels establiments turístics. “Reconvertir-los amb altres usos urbanístics minvaria la

pressió poblacional”, ha assegurat el portaveu.

 

Entre altres mesures, la formació proposa aprofundir en les polítiques diversificadores del model productiu. Segons Melià,  “enfocant-les, sobretot, en clau de transformació, per tant, incidint en el reciclatge dels treballadors i facilitant els canvis operatius a les empreses”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: