El Pi proposa a Armengol que els doblers dels ajuntaments esquedin a Balears

Amengual demana a la presidenta del govern que ho defensi davant Pedro Sánchez i que prioritzi els interessos de les illes als partidistes.

 El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha proposat avui a la presidenta Armengol que els doblers dels romanents municipals es quedin a Balears i s’utilitzin per apaivagar la crisi generada per la Covid. La formació presentarà a totes les formacions polítiques aquesta demanda per tal de consensuar-la i fer-la arribar al govern de Pedro Sánchez, si no aconsegueix convalidar el RD Llei 27/2020 el proper dia 10 al Congrés dels Diputats.

 

El president d’El Pi, Antoni Amengual, ha deixat clar que “actualment a les Balears tenim un endeutament de més 9.000 milions d’euros que es veurà incrementat en els mesos vinents i per tant la situació és de fallida.” Segons Amengual, “hem d’unir esforços per poder sortir d’aquesta problemàtica i no podem permetre que Madrid gestioni aquests romanents.”

 

Amengual ha puntualitzat que “ els consells i ajuntaments que decideixin cedir aquests doblers que ho facin a la seva comunitat autònoma, en aquest cas Balears.” “I esperem” ha afegit que “Armengol vagi a Madrid i es planti davant Sánchez i prioritzi els interessos de la nostra terra, als interessos partidistes.”

 

La formació també ha proposat que la cessió no hagi de ser de la totalitat, sinó que cada consistori pugui determinar el percentatge a cedir. A més ha demanat que el tant amb el retorn del 35% que es rebrà dins el 2020 i 2021, com en les devolucions anuals mentre duri el préstec, cada ajuntament pugui decidir lliurement el destí de les inversions, sense cap imposició per part de l’administració autonòmica i que el termini de justificació finalitzi segons la durada d’execució de cada projecte.

 

El president d’El Pi, Antoni Amengual, ha tornat a reclamar que “l’Estat derogui d’una vegada per totes la llei Montoro perquè ja s’ha sanejat les economies dels ajuntaments.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: