El Pi proposa la creació d’una Oficina Tècnica i Administrativa per assessorar a les Pimes en matèria d’innovació

L’Oficina, que s’integraria a la conselleria d’Innovació, ajudaria a les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears en la redacció de projectes i preparació de documentació per la participació en les convocatòries de fons estatals i europeus

 

 

 

19 de maig de 2022. EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha proposat que la nova llei de la ciència contempli la creació d’una Oficina Tècnica i Administrativa per assessorar a les Pimes en matèria d’innovació.

 

 

 

Així ho ha explicat, Josep Melià, el portaveu de la formació al Parlament. “La seva funció principal, a més d’assessorar a les petites i mitjanes empreses, seria la redacció de projectes i la preparació de documentació per la participació en les convocatòries de fons tan estatals com de les institucions europees, que és un dels grans hàndicaps que tenen les Pimes per participar i per poder optar a recursos per a fer innovació”.

En aquest mateix sentit, el portaveu ha demanat el compromís de la conselleria a l’hora d’elaborar guies pràctiques i protocols amb relació a les convocatòries dels fons europeus i estatals, “són tan incompressibles i complexes que si no són simplificades i traduïdes a un llenguatge planer moltes vegades no són aprofitades pel nostre teixit productiu”.

 

Amb tot, Melià també ha incidit en què les petites i mitjanes empreses s’incorporin a la futura fundació que la llei de la ciència contempla. “És important que hi hagi vocals nomenats per les empreses tecnològiques associades a CAEB i a PIMEM. Necessitam cogovernança publicoprivada en temes d’investigació”.

 

El Pi en total ha presentat 34 esmenes a la llei de la ciència. “El que hem pretès amb les esmenes d’El Pi és donar més rellevància a la investigació privada, no només la investigació correspon als poders públics, sinó que s’ha d’incentivar i aconseguir instrumentalitzar els canals perquè el sector privat tengui una participació rellevant en aquesta política d’innovació”, ha sentenciat el portaveu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: