El Pi proposa presentar una “esmena balear” amb tots els partits polítics per aconseguir millores als PGE

El president de la formació, Antoni Amengual, ha fet una crida “per fer front a l’emergència econòmica amb què es troben les illes.”

 

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha proposat a tots els partits polítics de les illes presentar una “esmena balear” que tingui com a objectiu aconseguir millores als Pressupostos Generals de l’Estat. El president, Antoni Amengual, ha fet una crida a les formacions perquè prioritzin els interessos de la nostra terra per damunt dels interessos partidistes i “acabem d’una vegada per totes amb una injustícia que dura quaranta anys.” Amengual ha deixat clar que en aquesta esmena balear “es reivindiqui un tracte just pels ciutadans i ciutadanes de les illes perquè un any més tornem a estar a la cua de les inversions estatals.”

 

El president d’El Pi ha comentat que “aquesta esmena ha d’integrar les nostres necessitats, els nostres drets i les nostres demandes pressupostàries i que també ha de sumar a associacions, empresaris, sindicats, col·lectius.”  Segons Amengual, “Balears sempre ha estat una comunitat solidària, som donants nets i ara que el turisme ha patit una frenada sense precedents, necessitem ingressos per pal·liar les conseqüències de la pandèmia.”

 

En aquest sentit,  el president d’El Pi ha dit que “som líders en la caiguda del PIB, som líders en la destrucció de llocs de feina i capdavanters en les peticions de concurs de creditors. Ara més que mai els nostres sectors productius, empresaris, emprenedors i treballadors necessiten que anem tots units. No ens podem quedar de braços plegats.”

 

En concret, Amengual ha explicat que l’esmena balear” inclourà cinc mesures: compliment del REB, liquiditat per les pimes i autònoms, eliminació del fons de compensació territorial, augmentar les inversions programades i noves inversions per diversificar l’economia.”

 

 

Propostes de “l’esmena balear”

 

  1. Compliment del REB

Inclusió de partides als PGE en compliment del 4/2019 de 22 de febrer del Règim Especial de les Illes Balears amb relació als següents articles:

Compensacions al transport aeri i de mercaderies. Compensació d’un 75% per l’exportació de productes de la Comunitat Autònoma i per a les importacions de matèries primeres no energètiques necessàries per a la producció.

Taxes i tarifes portuàries i aeroportuàries: Bonificació d’un 75% per l’any 2021.

Incloure la dotació relativa al factor d’insularitat.

Una dotació inicial cent milions d’euros en compensació de la diferència d’inversions dels darrers quaranta anys i compromís de consensuar una dotació per a l’any 2022 segons art. 18.1.

 

  1. Liquiditat per pimes i autònoms

Es fa imprescindible ajudar al teixit empresarial. Per això es proposa que el govern de l’Estat decreti per a totes les empreses de les Illes una baixada d’ingressos superior al 60% i a totes les persones per compte propi o d’altri dependents d’aquestes empreses, una moratòria de dos anys 2021 i 2022 de tots els pagaments de capital dels préstecs bancaris i una renovació automàtica de totes les pòlisses vençudes durant 2020 i 2021

 

  1. Eliminar el fons de compensació territorial.

Eliminació de qualsevol obligació que pugui tenir la Comunitat amb relació a aportacions al fons durant l’any 2021.

 

  1. Augmentar les inversions programades

Sanejament i depuració. Increment:30 M€

AEMET. Modernització de xarxes d’observació meteorològica: Increment 5 M€

 

 

 

 

Nous projectes d’informació i comunicacions: Increment 2 M€

 

  1. Noves inversions per la diversificació econòmica.

Dotació inversions en digitalització empreses: 30 M€

Dotació projectes I+D+I: 30 M€

Dotació projectes Turisme sostenible: 100 M€

Dotació projectes culturals i esportius: 30 M€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: