El Pi proposa que el FOGASA anticipi el pagament de les nòmines dels treballadors afectats per la fallida de la seva empresa

La Proposició No de Llei d’El Pi insta l’Estat a acabar amb la desprotecció dels treballadors davant situacions com la viscuda recentment amb Thomas Cook.

El Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears ha enregistrat una Proposició No de Llei que insta el Govern de l’Estat a introduir les modificacions normatives i econòmiques que permetin acabar amb la desprotecció que pateixen els treballadors afectats per la insolvència de l’empresa en la qual fan feina. El Pi proposa que els treballadors puguin cobrar, entre la presentació de la insolvència i la seva declaració judicial, la seva nòmina- habilitant, l’Estat, el cobrament anticipat per part del FOGASA- o una ajuda a compte del futur pagament de les nòmines pendents.

El Pi recorda que, quan una empresa presenta fallida, normalment els treballadors deixen de cobrar transitòriament la seva nòmina, però han de continuar anant al seu lloc de feina i no poden canviar de feina ni passar a l’atur perquè això suposaria la renúncia als seus drets laborals consolidats com ara la indemnització per acomiadament. La crisi patida a les Illes Balears a conseqüència de la insolvència de Thomas Cook ha posat de manifest la necessitat d’introduir reformes legals per protegir als treballadors davant situacions d’aquestes característiques.

Segons el diputat d’El Pi, Josep Melià, “encara que de forma extraordinària el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa una ajuda de 500 euros mensuals amb un màxim de 4 mesos per als treballadors afectats per la fallida de Thomas Cook, és evident que aquesta mesura no fa més que demostrar la mancança que presenta el sistema”. La Proposició No de Llei serà debatuda a la Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.