El Pi proposa un nou model d’habitatge a preu màxim per afavorir l’accés a la vivenda

Els promotors aconseguirien determinats avantatges urbanístics com els que s’apliquen als habitatges de protecció oficial.

 

El portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Parlament, Josep Melià, ha comparegut en roda de premsa per explicar les esmenes que proposa la formació al decret llei 4/2021 en matèria d’ajudes a l’habitatge.

 

El diputat ha exposat una nova categoria d’habitatge anomenada de “preu màxim”. “Amb aquesta nova modalitat establiríem un mecanisme perquè la iniciativa privada tingués interès en la construcció d’habitatges a un preu taxat. Els promotors aconseguirien uns determinats avantatges urbanístics, ja que a aquests habitatges els hi seria d’aplicació les densitats i les normes urbanístiques dels habitatges de protecció oficial.”

 

Segons Melià, “els habitatges de preu màxim tenen a tots els efectes la consideració d’habitatges lliures. Si bé han de complir un seguit de característiques. No poden tenir una superfície útil superior als 90 m²,  el preu ha de ser inferior al preu màxim de l’habitatge de protecció de règim especial, o bé no pot superar els 1.819,20 €/ m², això significa que rondarien els 150.000 i 160.000 mil euros”.

 

El portaveu ha assenyalat que “podrien accedir a aquesta categoria d’habitatges persones que no siguin propietaris d’una vivenda. A més, no es podrien vendre durant vint anys, per tant, qui accedeixi a un habitatge d’aquesta categoria no pot mantenir-los buits, ni destinar-los a segona residència o a qualsevol altre ús no residencial”.

 

Melià ha volgut deixar clar que amb aquesta iniciativa “no esteim xerrant de consumir nou territori, esteim parlant que aquests habitatges es farien en sòl urbà. També es podran adherir a aquesta categoria edificis ja construïts.”

 

Per finalitzar, el diputat també ha explicat que la formació proposa que els edificis d’allotjaments turístics situats en una zona declarada madura, saturada o d’emergència habitacional puguin canviar el seu ús, a més de fer efectiva la baixa de les places turístiques de l’establiment existent.

 

“Proposam que aquests edificis es destinin a habitatges protegits o a preu taxat, que es reconverteixin en equipaments de caràcter sociosanitari o assistencial, tant públics com privats, o canviïn el seu ús a administratiu, considerant preferents els usos específics associats a projectes d’investigació científica, desenvolupament i innovació tecnològica.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: