El Pi proposa una reducció dràstica de l’impost de transmissions per la compra del primer habitatge

La formació ha presentat 138 esmenes per un valor de 97 milions als pressupostos de la comunitat autònoma.

 

El PI- PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat 138 esmenes parcials als pressupostos de la comunitat autònoma per un valor de 97 milions d’euros. El portaveu de la formació al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha explicat que El Pi proposa una reducció dràstica de l’impost de transmissions i actes jurídics documentats per la compra del primer habitatge.

 

Seguint en matèria fiscal, el portaveu ha assegurat que la formació també defensa que es recuperi la bonificació del 95% en la quota de l’impost de donacions i successions en els pactes successoris, “reclamam que s’equiparin a les herències”.

 

Així mateix, el diputat ha defensat que el benefici fiscal entre pares i fills en l’impost de successions, “només paguen un 1%”, sigui aplicable a tots els familiars. Per acabar amb aquest capítol, Melià ha recordat que el Pi defensa que es recuperi la quota inicial de l’ecotaxa, “pensam que això ajudaria al sector turístic en una temporada complicada i amb moltes incerteses a conseqüència de la pandèmia”.

Quan en matèria d’inversions El Pi té una línia continuista amb relació a exercissis passats. “Un capítol important a les nostres esmenes és el suport al petit i mitjà comerç. És anecdòtic el que inverteix el Govern en aquest sector”, ha criticat Melià. El diputat ha reclamat més fons per als bons comercials “per incentivar la compra en aquests establiments” i que els aparcaments en el centre de la ciutat estiguin bonificats “hi ha un greuge comparatiu amb les grans superfícies on els clients poden aparcar de franc”.

 

El portaveu, ha destacat l’esmena de 10 milions d’euros per a la reconversió de zones turístiques. “En els darrers 6 anys el Govern s’ha implicat molt poc en la millora, embelliment, en definitiva, amb la reconversió de les zones turístiques. Hem demanat que es millorin els passejos marítims de Sant Llorenç i la Colònia de Sant Pere i Sant Jordi”.

Segons Melià, “els pressupostos no fan una aposta clara per la innovació. És fonamental per a diversificar l’economia, per això hem fet una esmena per un valor d’un milió per impulsar xecs d’innovació per a PIMES perquè s’involucrin en projectes innovadors, i, per tant, donin dinamisme a la nostra economia”.

Finalment, el portaveu ha destacat dues esmenes per augmentar l’autogovern com són l’estudi de viabilitat per posar en marxa un sistema de seguretat propi de les Illes Balears, com la policia autonòmica, o la creació del Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: