El Pi reclama agilitzar la tramitació dels ERTO perquè es garanteixi que els treballadors afectats cobraran durant la primera quinzena d’aquest mes

La formació expressa la seva preocupació per la situació i protecció dels fixos discontinus.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha instat el Govern de les Illes Balears a pressionar sense descans a l’executiu central perquè es garanteixi que tots els treballadors afectats pels expedients temporals de regulació d’ocupació (ERTO) presentats el passat mes de març cobrin els ajuts corresponents dintre de la primera quinzena d’aquest mes. La portaveu parlamentària d’El Pi, Lina Pons, ha reclamat que el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), en coordinació amb la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball de les Balears, destini tots els recursos humans i tècnics necessaris perquè aquesta premissa sigui una realitat. Pons ha participat telemàticament, avui capvespre, en la primera sessió de la recentment creada comissió formada pel Govern i els partits polítics que tenen representació al Parlament de les Illes Balears per col·laborar en la lluita contra l’expansió de la COVID-19.

El Pi ha mostrat, també, la seva preocupació per la situació dels fixos discontinus i la forma en la qual s’articularà la seva, ja anunciada, protecció. Segons la portaveu d’El Pi a la cambra autonòmica, Lina Pons, “són moltes les incerteses sobre la tramitació que han de seguir aquests professionals per sol·licitar les seves prestacions i l’executiu balear les ha de resoldre de forma ràpida i aportant seguretat”. “És fonamental que els treballadors comptin amb les ajudes que els corresponguin en cada cas per poder fer front a les seves despeses i a les seves obligacions bancàries, de subministraments i/o de lloguers d’aquest mes”, ha insistit Pons.

Així mateix, el Grup Parlamentari El Pi ha exigit al govern d’Armengol que comenci a treballar en les mesures econòmiques a posar en marxa, de manera urgent, per pal·liar les catastròfiques conseqüències que la crisi sanitària del coronavirus tendrà a les Illes Balears. La formació aposta per impulsar el Pacte Social i Empresarial al qual es comprometé la presidenta en el debat de la seva investidura- i que permetria l’agilització dels tràmits administratius i burocràtics i l’acord de tot un seguit d’incentius fiscals i econòmics per afavorir la inversió privada- i l’elaboració i dotació econòmica d’un gran pla per salvar el sector primari de la comunitat. “En aquests moments tan difícils, els ciutadans de les nostres illes han apostat més que mai pel producte local i els professionals del sector han demostrat, una vegada més, la importància de la seva activitat. Per aquest motiu, cal aprofitar les sinergies positives sorgides i invertir-hi per evitar la seva desaparició”, ha exposat Lina Pons.

Per altra banda, pel que respecta a l’àmbit sanitari, El Pi ha posat damunt la taula la necessitat d’incrementar el nombre de tests de detecció de la COVID-19 que es realitzen diàriament a les Balears i ha tornat a demanar al Govern que doni resposta a les reivindicacions que estan fent els diferents sindicats dels professionals sanitaris de Balears. Finalment, pel que fa a l’àmbit educatiu, la formació ha volgut manifestar la seva inquietud pel seguiment del curs escolar, especialment dificultós per aquelles famílies que no disposen dels mitjans digitals necessaris i per a l’alumnat amb necessitats especials d’aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: