El Pi reclama al Govern que millori la gestió dels fons europeus en matèria d’innovació

La formació ha proposat que la nova llei de la ciència contempli la creació d’una oficina tècnica i administrativa per assessorar a les Pimes en matèria d’innovació.

 

Durant la sessió de control al Govern el portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Josep Melià, ha reclamat a Armengol que el Govern de les Illes Balears millori la gestió dels fons europeus en matèria d’innovació. “La direcció general d’Innovació no funciona, hi ha una infradotació de personal i de recursos, i, per tant, hi ha una manca de capacitat de gestió. A més a més està dividida en tres conselleries, i el Consell Econòmic i Social assenyala que aquest fet dificulta la coherència i la continuïtat de les polítiques públiques”.

 

Així mateix, el portaveu ha criticat la manca d’inversió en innovació per part del Govern. “Dels països de la Unió Europea, Espanya, és dels estats que estan a la coa en inversió en matèria d’innovació. Mentre que les Illes Balears és la comunitat autònoma que està a la coa en innovació d’Espanya, li dedicam al voltant del 0,5 del PIB”.

 

Amb tot, Melià ha recordat a Armengol que fa set anys que governen i que una de les seves promeses és la diversificació econòmica, “però les Illes Balears continuen estant en les posicions més endarrerides en matèria d’innovació”.

 

Pons reclama més efectius policials a l’aeroport

 

La diputada, Lina Pons, ha instat a la consellera Garrido a reclamar més efectius policials a AENA i a la delegació de Govern per evitar els embossos que s’han produït en les darreres setmanes a l’aeroport. “Nosaltres creim que hem de poder tenir més influència a l’aeroport de Son Sant Joan, a l’aeroport de Maó, a l’aeroport d’Eivissa per poder fer polítiques més eficients, més eficaces, i deixar de donar aquesta imatge de saturació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: